Hlavní obsah

Neposlušná pacientka Pančochová bojuje s nudou. S přetrženými vazy ale na prkno nemůže

Michal OsobaSport.czPrávo

Série zdravotních trablů Šárky Pančochové nebere konce. Třiadvacetiletá freestyle snowboardistka, které vloni jen těsně a podle mnohých nespravedlivě unikla olympijská medaile ve slopestylu, se dává dohromady po operaci kolene a vůbec není jisté, jestli stihne mistrovství světa v rakouském Kreischbergu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardistka Šárka Pančochová během tiskové konerence Českého svazu lyžařů před nadcházející sezónou.

Článek
Fotogalerie

Zranění si Pančochová, která tráví většinu roku v zámoří, přivodila už v půlce června, poprvé o něm promluvila až při úterní svazové tiskové konferenci. „Na tréninku v Norsku bylo pozdě odpoledne a jelo to rychleji, než celý den předtím. Já zkoušela nové triky, skok nebyl ideální a já ho bohužel přelétla," popisovala úřadující vítězka Světového poháru.

Mistrovství světa chce stihnout

Důsledkem byly přetržené křížové vazy, 26. června musela snowboardistka pod skalpel. I když rehabilitace probíhá dobře a Pančochová má s návraty po zranění nechtěně bohaté zkušenosti, datum jejího závodního návratu je nejisté.

„Začátkem prosince bych chtěla začít jezdit a zkusit se připravit na mistrovství světa," předsevzala si. Šampionát, na němž se premiérově společně představí snowboardisté s akrobatickými lyžaři, je na programu v lednu.

Komplikací je, že zranění postihlo její pravé koleno. „To je trochu horší, protože na něj víc dopadám. Ale v sezóně by to snad nemělo vadit, protože by mělo být dobře posílené. Menší mentální blok ale asi mít budu," tuší vicemistryně světa ve slopestylu z roku 2011, která ježdění s ortézou neplánuje. „Můj doktor je proti a já taky. Není to příjemné, radši koleno naposiluju," říká.

Návrat nechce uspěchat

V poolympijské zimě nehodlá návrat uspěchat. „Doba léčení je od šesti do devíti měsíců, chvíli trvá, než se začne zase skákat. Nechci moc brzo, mohla bych si vazy přetrhnout znova a to by se asi doktorům moc nelíbilo," tuší.

Jinak ale úplně poslušným pacientem není. „Snažím se být opatrná, ale je to nuda. Nevydržím déle než tři dny odpočívat," ujišťuje rodačka z Uherského Brodu.

Dalšími vrcholy zkrácené sezóny by pro ni při ideálním průběhu mohly být X-Games a březnový finálový závod Světového poháru ve Špindlerově Mlýně, jenž organizuje jeden z jejích koučů Martin Černík. „Tam už bych měla být ready to naložit," usmívá se Pančochová.

Reklama