Hlavní obsah

Z Bauera je ředitel. Do svého týmu zlákal mladé talenty i Vrabcovou-Nývltovou

Praha

S lyžováním ještě rozhodně nekončí, dál ho žene touha uspět na mistrovství světa ve švédském Falunu. Přesto si běžec na lyžích Lukáš Bauer zvyká i na roli ředitele. Rozhodl se totiž založit tým Pioneer Investments, který se bude věnovat dálkovým běhům.

Foto: Ivana Roháčková

Lukáš Bauer představuje kombinézu nového týmu dálkových běžců na lyžích.

Článek
Fotogalerie

Poslední dva roky Bauer laufy absolvoval ve švédském týmu Coop. „A když jsem viděl, jak Skandinávie závody žije, napadlo mě to rozšířit do střední Evropy,“ vysvětluje svůj záměr.

Hvězdami týmu jsou Bauer a Eva Vrabcová-Nývltová, která se ale v dálkových bězích představí až po sezóně Světového poháru, dalších pět členů jsou převážně mladší lyžaři: Adéla Boudíková, která byla letos pátá na König Ludwig Laufu, Jan Šrail, Ondřej Horyna, Pavel Vozka a Jakub Rádl.

Nechtěl vyzobávat závodníky

„Nechceme vyzobávat už výborné závodníky, ale podpořit ty mladé,“ avizuje trojnásobný olympijský medailista.

Tým plánuje objet osm z devíti závodů seriálu Ski Classics s vrcholem na lednové Jizerské padesátce. „Úvodní sezóna bude na rozkoukání, tým je koncipovaný minimálně na tři roky a do tří let bychom s nováčky chtěli útočit na desítku ve Ski Classics,“ předsevzal si Bauer.

Sedmatřicetiletý lyžař je přesvědčený, že řízení týmu jeho závodní plány nenaruší. „Nejnáročnější práce kolem oslovování partnerů a vyjednávání je za námi. Sice budu ředitelem týmu, ale pořád jsem hlavně závodník,“ ujišťuje Bauer, jenž se představí kromě Jizerské padesátky ještě na italské Marcialonze a po mistrovství světa koncem března na norském Birkenbeineru a Aarefjällsloppetu ve Švédsku.

Reklama