Hlavní obsah

Hlídá zdraví, tahá batohy a skvěle vaří. Ledecká má pro sezónu nového parťáka

Praha

Miluje závodění, na snowboardu i na lyžích. Jenže od olympiády v Soči Ester Ledecká čeká, až bude moct zase poměřit síly se soupeřkami. Minulou sezónu předčasně ukončila kvůli potížím se zády, teď ji jeden závod za druhým odpadá kvůli sněhovým podmínkám.

Foto: Sport Invest Group

Lyže nebo snowboard? Ester Ledecká hodlá dál kombinovat oboje.

Článek

Hodně už vám závody chybí?

Hrozně moc! V Americe jsem měla mít čtyři závody na prkně a tři na lyžích, ale vše zrušili, tak jsem byla zklamaná. Teď snad odjedeme do Rakouska a začnu sezónu někde na lyžích, už se nemůžu dočkat.

Co vaše záda? Podařilo se je dát dohromady?

Jsou úplně v pohodě, můžu dělat cokoliv.

Pomoct by vám měl i nový fyzioterapeut Petr Červenka, co přinesl nového?

Šest měsíců jsem docházela do Centra pohybové medicíny k profesoru Kolářovi, teď Petr přidal i další cvičení. Já trvala na tom, aby to byl chlap, protože mi pomáhá i na svahu, vozí batohy a tyče, kdyby to musela oddřít holka, bylo by mi to blbý. A taky je Petr úžasný kuchař. První den udělal dvě polívky, to jsem nečekala, že bych někdy měla dvě na výběr.

Vaše léto probíhalo v osvědčeném tréninkovém módu: windsurfing a plážový volejbal?

Byla to úžasná příprava i zábava. S windsurfingem jsem začala, když mi bylo asi pět, s mým snowboardovým trenérem na chatě, kterou měl v Chorvatsku. Zrovna foukalo, tak nás učil. A ke dvanáctým narozeninám jsem si přála přihlášku do beachového klubu, ten sport se mi líbil.

Jedno soustředění jste strávila i se ženskou lyžařskou reprezentací…

Byla jsem poctěna, že jsem mohla trénovat s takovou skupinou skvělých lyžařek. Šárka Strachová byla mým vzorem odmalička, už jen ji pozorovat při tréninku byla inspirace.

Jaký máte pro sezónu plán, co se týče kombinování lyží a snowboardingu?

Chtěla bych jet všechny Světové poháry na snowboardu a zbytek vyplním lyžemi. Tam zatím svěťáky v plánu nejsou, koncentruju se na závody kategorie FIS a Evropské poháry.

Mistrovství světa ve sjezdovém lyžování v USA vás láká?

Chtěla bych se tam dostat, bylo by úžasné jet mistrovství světa na snowboardu i na lyžích, ale uvidíme, jak se sezóna vyvine.

V září jste zvládla i maturitu. Jak jste dopadla? Pochlubte se.

Výborně. Dva, dva, jedna, jedna.

Byly to větší nervy než start na olympiádě?

Maturovala jsem ještě s jedním tenistou a říkali jsme si, že to je něco úplně jiného. Člověk zná tlak a těšení se ze závodů, ale na maturitu se člověk moc netěšil.

Jaké máte další plány se studiem?

Dostala jsem stipendium na bankovní akademii, ale nejsem si jistá, jestli je to obor, který bych chtěla studovat. Tak si dávám rok pauzu a pak se přihlásím někam na vysokou.

Co je ten obor, který byste chtěla studovat?

To právě nevím. (úsměv)

Reklama

Související témata: