Hlavní obsah

Jizerská 50 hlásí skoro vyprodáno, zbývá desetina čísel

Praha

Téměř vyprodáno. Kapacita startovního pole 48. ročníku ČEZ Jizerské 50, která se jede 11. ledna příštího roku v Bedřichově, je již téměř naplněna a organizátoři registrují již jen 400 volných míst.

Na trať Jizerské 50 by mělo opět vyrazit téměř pět tisíc běžců.

Článek

Kapacita závodu zůstává stejná jako v předchozích letech a na padesátikilometrovou trať vyrazí z bedřichovského stadiónu maximálně 4800 lyžařů. „V předchozích letech se nám závod podařilo vždy vyprodat a stejná očekávání máme i od roku 2015. Předpokládáme, že registrace uzavřeme ještě před koncem letošního roku," říká jeden z organizátorů David Douša.

Tradičně největší zájem z řad závodící veřejnosti je o královskou distanci, kterou si letos nenechá opět ujít elitní český laufař Stanislav Řezáč či stabilní člen reprezentace v běhu na lyžích Lukáš Bauer. Pryč je ale už i většina čísel na kratší doprovodné závody - nedělní pětadvacítku klasicky a sobotní třicítku volně.

V programu Jizerské padesátky nicméně nechybí ani dětské závody Mini Jizerská, firemní štafeta či závod historických lyžníků. Letos poprvé se pak již v pátek pojede pod umělým osvětlením sprint na 1,5 km soupaží. „Snažíme se každý rok přinést něco nového a současně tradičního. Tento závod tyto parametry naplňuje a je další příležitostí, kde se mohou hobíci utkat s elitními sportovci," vysvětluje Douša.

Startovní pole sprintu je omezeno na dvě stě míst a na odměnách bude rozdáno celkem 35 tisíc korun. Pro historicky prvního vítěze je připraveno 15 tisíc korun. „Chceme do závodu přilákat i největší hvězdy, které se už v sobotu soustředí na hlavní závod," doplnil Douša.

Reklama