Hlavní obsah

Šlesingr ve vytrvalostním závodě ve Švédsku dosáhl na stupně vítězů

Östersund
Aktualizováno

Biatlonista Michal Šlesingr obsadil ve švédském Östersundu třetí místo ve vytrvalostním závodě na 20 kilometrů. V závodě Světového poháru zvítězil suverénním výkonem Nor Emil Hegle Svendsen, který v náročných povětrnostních podmínkách jako jediný ani jednou z dvaceti střel neminul cíl. Druhý doběhl Ukrajinec Sergej Semjonov.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Biatlonista Michal Šlesingr na střelnici v Östersundu

Článek

Jednatřicetiletý Šlesinger slaví návrat do světové špičky po dvou letech, během kterých měl zdravotní potíže. Kvůli nim přišel o loňské mistrovství světa v Novém Městě na Moravě i letošní olympijské hry v Soči.

"Hlavně v posledním kole to hodně bolelo," prohlásil Šlesingr. V závěru prý už cítil křeče do stehen. "Úplně jsem se vyždímal. Ale jsem moc rád, že jsem se takhle mohl vydat a přineslo to takový výsledek," uvedl Šlesingr, který před třemi lety zahájil sezónu na témže místě na stejné trati druhým místem.

Před sedmi lety v Anterselvě získal stříbro a bronz na MS, ještě v roce 2012 byl desátý v konečném hodnocení SP. Dnes si připsal jednu trestnou minutu na třetí střelecké položce, ale na deváté umístění na stupních vítězů v individuálním závodu a třetí na této trati v kariéře to stačilo.

Svendsen od začátku závodu dominoval. Střílel čistě a rychle, byť na střelnici hlavně zpočátku závodu foukal silný vítr, a po rychlém běhu si připsal 37. vítězství v kariéře.

Moravec měl znovu smůlu

I další čeští biatlonisté byli dnes vidět. Trojnásobný olympijský medailista Ondřej Moravec a dvojnásobný medailista ze Soči Jaroslav Soukup sice chybovali na první položce vleže, ale po třech stavech byli v elitní desítce.

Poslední položka však pro Moravce znamenala druhou chybu a i vinou pádu klesl na konečnou dvanáctou pozici, Soukup chyboval dvakrát a propadl se na 33. místo.

"Spadl jsem snad v tom úplně nejhorším místě. V samé spodní části sjezdu a trochu jsem se potloukl," líčil Moravec. Do konce závodu se už nedostal do tempa. "Mrzí mě to, protože jsem měl smůlu i ve štafetě," připomněl nedělní trable s rukavicí. "Až se ke mně opět přikloní štěstí, věřím, že to bude poznat i na výsledku," dodal.

Závod SP v biatlonu v Östersundu (Švédsko):
Muži - vytrvalostní závod (20 km):
1. Svendsen (Nor.) 53:25,6 min. (0 trest. minut)
2. Semjonov (Ukr.) -1:17,6 (1)
3. Šlesingr (ČR) -2:08,3 (1)
4. Lesser (Něm.) -2:11,5 (1)
5. Lindström (Švéd.) -2:15,1 (2)
6. Björndalen (Nor.) -2:16,1 (3)
7. Landertinger (Rak.) -2:44,2 (2)
8. Bö (Nor.) -2:51,3 (4)
9. S. Fourcade -2:58,1 (1)
10. Maillet (oba Fr.) -3:22,9 (1)
...12. Moravec -3:32,9 (2)
33. Soukup -5:50,2 (4)
46. Krupčík -7:11,7 (3)
80. Krčmář (všichni ČR) -10:16,4 (7)

Reklama

Související témata: