Hlavní obsah

Sjezdařky na trénink ve Val d'Isére nepustil nový sníh. Mnichovský závod zrušili

Val d´Isére/Mnichov

Zatímco některá evropská střediska bojují s nedostatkem sněhu a musela zrušit závody Světového poháru, ve Val d'Isére v noci napadlo až 20 centimetrů a sjezdařky přišly o úvodní trénink. Dnes si měla trať vyzkoušet i Klára Křížová.

Foto: Shinichiro Tanaka, ČTK/AP

Rakušan Marcel Hirscher na trati v Aare, kde minulý víkend problémy s počasím nebyly.

Článek

Pořadatelé slibují, že až upraví nový sníh, páteční trénink se uskuteční podle plánu. Sjezd v Savojských Alpách je na programu v sobotu, v neděli pak superobří slalom.

Trénovat dnes nebudou ani muži v italské Val Gardeně, tam však mají jen slabou sněhovou podložku a organizátoři ji budou šetřit pro závody. Ve středu si sjezdaři trať projeli včetně Ondřeje Banka. Závod SP je čeká v pátek.

Paralelní slalomy v Mnichově se na Nový rok neuskuteční. Federace FIS je dnes odvolala kvůli nedostatku sněhu a předpovědi teplého počasí i na další dny. Městské závody mužů a žen v mnichovském Olympiaparku musely být zrušeny už potřetí za pět let.

Světoví slalomáři a slalomářky o body do SP v bavorské metropoli usilovali jen v letech 2011 a 2013, v sudých letech padly za oběť rovněž teplé zimě. Závody podle vyjádření FIS nahrazeny nebudou.

Reklama

Související témata: