Hlavní obsah

Brzdí mě spíš hlava, lamentuje Krýzl a stále chce do první patnáctky

Praha

Pouhých šest bodů ze závodů Světového poháru dosud nashromáždil v probíhající sezóně Kryštof Krýzl, český reprezentant v alpském lyžování. Během letní přestávky přitom provedl zásadní změny, které měly zajistit cestu na výsluní. Efekt se však zatím nedostavil. „Pořád platí, že chci do první patnáctky,“ říká odhodlaně rodák z Prahy.

Foto: Zoom Agence

Kryštof Krýzl netrpělivě vyhlíží lednové závody.

Článek

Nebýt svátečních dnů, neměl by osmadvacetiletý borec příliš důvodů k radosti. „Vánoce jsou vždy hezké, ale co se týká lyžování, momentálně to není nejveselejší," přiznává reprezentant, jehož nejlepším výsledkem kariéry je osmé místo z mistrovství světa ve slalomu 2009.

Krýzl letos bodoval v SP jen při listopadovém slalomu ve finském Levi. Následně neuspěl v obřím slalomu či slalomu v americkém Beaver Creeku, švédském Aare i italských střediscích Alta Badia a Madonna di Campiglio.

„Ve slalomu to ještě pocitově docela jde, ale v obřím slalomu se trápím. Třeba v Alta Badii jsem při obřím slalomu jízdu až příliš kontroloval, chtělo to víc pustit. Jel jsem na jistotu a dostal přes prsty," vzpomíná Krýzl na třiatřicátou příčku krátce před Štědrým dnem. Následně si připsal pětačtyřicátou pozici při slalomu v Madonně.

Krýzl: Ve slalomu jsem udělal pokrok

Doufá, že spolupráce s trenérem Danielem Fahrnerem, který českého borce vede od této sezóny, bude brzy mnohem efektivnější. „V tréninku během léta bylo všechno v pořádku. Následně se mi podařilo při druhém závodě skoro po roce bodovat ve svěťáku, což bylo super. Myslím, že ve slalomu jsem udělal velký pokrok. Hodně však doplácím na startovní číslo. Technicky na dobré výsledky určitě mám, ale spíš mě brzdí hlava," přemítá Krýzl.

Zatímco sportovní neduhy může odstranit s trenérem pocházejícím z Jižního Tyrolska, kde český reprezentant tráví v přípravě většinu času, psychickou stránku musí vyladit sám. „Nesmím se bát víc to na svahu pustit. Nebýt prostě zbytečně vyjukaný. Zatím se mi nedaří prodat, co jsem natrénoval. Ale budu bojovat," ujišťuje s úsměvem Krýzl.

Doufá, že nadcházející dny mu přinesou více radosti. „Snažím se maximálně soustředit právě na leden, kdy je velká porce závodů Světového poháru ve slalomu, a pochopitelně následně na světový šampionát v Americe," vyhlíží Krýzl netrpělivě další bitvy, v nichž chce ukázat, že výsledek z Levi nebyl náhodný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články