Hlavní obsah

Útok na bednu? Zatím ne! Bylo to ospalé, necítil jsem nohy, povzdechl si Koudelka

Cítí, že to není ono. Chtěl víc. Třeba i útočit na bednu, ale vůbec nic z toho zatím není. Nejlepší český skokan na lyžích Roman Koudelka po sedmém místě v Oberstdorfu přidal jedenácté v druhém dílu Turné čtyř můstků v Ga-Pa.

Foto: Sigi Tischler, ČTK/AP

Skokan na lyžích Roman Koudelka.

Článek

"Nejsem dnes spokojený, podmínky mi přály, ale necítil jsem nějak nohy," líčil Koudelka pro Český rozhlas  "Bylo to takové ospalé, nedá se nic dělat. Jedenácté místo beru trochu jako zklamání, protože se mi tu dařilo v tréninkách, skákalo se mi tu dobře a mám ten můstek rád. Je to škoda, podmínky byly ideální," pokračoval český skokan, který vyrovnal svůj nejhorší výsledek v této sezóně z norského Lillehammeru.

V hodnocení prestižního seriálu se propadl na osmé místo, daleko za stupně vítězů. "Ztráta na bednu narůstá. Celkově to je už velká ztráta," konstatoval.

Koudelka v prvním kole po skoku dlouhém 132,5 metru prohrál s Peterem Prevcem ze Slovinska (136,5), do druhého kola ale postoupil jako třetí mezi poraženými. "Už po prvním kole bylo jasné, že to na bednu nebude," podotkl Koudelka. V druhém se o půl metru zlepšil, ale dál skákali díky vyššímu nájezdu i soupeři.

Co ho čeká do pokračování Turné? Především si chce především sednout se svým rakouským koučem Richardem Schallertem a třeba i operativně změnit přípravu. "Poslední těžký trénink jsem měl před Engelbergem," připomněl švýcarské středisko, kde 21. prosince vyhrál. "A mám trochu pocit, že mi to teď trochu chybí. Uvidíme, co naplánujeme a na čem zapracujeme."

Do závodu v Innsbrucku zbývají jen dva dny. Těžit může alespoň z toho, že postup ze sobotní kvalifikace má jistý. "Takže když bych si zítra dal těžký trénink, tak bych možná byl trochu utlumený do kvalifikace, ale na závod by to snad mělo být v pohodě, tak uvidíme," dumal.

Dosáhne v některém ze dvou zbylých závodů Turné Koudelka na stupně?
Ano
66,4 %
Ne
33,6 %
Celkem hlasovalo 3980 čtenářů.

Reklama