Hlavní obsah

Kraft chystá na svém zamilovaném můstku další rakouskou party

Bischofshofen

„Kdo dokáže zastavit Stefana Krafta,“ řečnicky se tázal rakouský deník Kurier po třetím závodě skokanského Turné čtyř můstku. Zřejmě nikdo, shodují se experti v čele s německým olympijským vítězem Martinem Schmittem.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Takto slavil Stefan Kraft po druhém místě na můstku v Innsbrucku.

Článek

Jednadvacetiletý Kraft nemůže mít před úterním vyvrcholením Turné (od 16:30 na ČT Sport, podrobná on-line reportáž na Sport.cz) lepší pozici. Jeho trumfy? Třiadvacetibodový náskok a můstek v Bischofshofenu. Rodný Schwarzach leží patnáct kilometrů daleko, teď Kraft bydlí jen pět minut cesty od dopadu můstků. „Ale nebudu spát ve své posteli, chystat se budu normálně s týmem,“ ujišťuje.

Létající pokoj

A tak bude opět na pokoji s Michalem Hayböckem, zřejmě jediným mužem, který by ho o triumf mohl připravit. „Michael ještě zaútočí,“ myslí si Kraft. „Ten náskok už je nedostižný,“ tuší Hayböck, jenž před svým parťákem vyhrál pondělní kvalifikaci.

V Bischofshofenu Kraft před třemi lety poprvé skákal ve Světovém poháru, vloni zde stál premiérově na stupních vítězů. „Je to můj jednoznačně nejoblíbenější můstek. Ne každému sedí, ale mně ano,“ říká o můstku Paula Ausserleitnera.

Kalkulovat nebude

V úterý na něm může odstartovat vítěznou rakouskou party, posedmé za sebou. Po premiérovém vítězství v SP v Oberstdorfu, šestém místě v Ga-Pa a druhé příčce vyšperkované rekordem můstku v Innsbrucku by mu měly stačit i na poměry jeho aktuální formy průměrné výkony.

„Nebudu kalkulovat, chci předvést dva megaskoky,“ předsevzal si velký fanoušek fotbalového Bayernu.

Do závěrečného závodu Turné čtyř můstků postoupilo i trio Čechů. Romanu Koudelkovi skok nevyšel, skončil 22. a utká se s Nejcem Dežmanem ze Slovinska, dvanáctý Jan Matura se střetne s Finem Anssim Koivurantou a 46. Jakub Janda v duelu veteránů s Japoncem Noriakim Kasaiem.

Ztráta na vedení
1. Stefan Kraft (Rak.)0 b.
2. Michael Hayböck (Rak.)23,1
3. Peter Prevc (Slovin.)29,4
4. Noriaki Kasai (Jap.)37,7
5. Richard Freitag (Něm.)43,7
....
9. Roman Koudelka (ČR)64,4

Reklama

Související témata: