Hlavní obsah

Lyžař Bauer bral antibiotika. Vynechá Jizerskou padesátku a zahraje si na šéfa

Praha

Změna plánu. Běžec na lyžích Lukáš Bauer je po nemoci a neobjeví se na trati letošní Jizerské padesátky. Předloňský druhý muž závodu seriálu Ski Classics se startem a cílem v Bedřichově bral antibiotika a vzhledem k vrcholu sezóny na únorovém mistrovství světa ve švédském Falunu se rozhodl nedělní start vynechat. Ale do dějiště závodu dorazí v jiné roli...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Běžec na lyžích Lukáš Bauer

Článek

"Reprezentační doktor (Martin Koldovský) mi ještě dával šanci, že bych mohl závodit. Čekalo se do středy, malinká šance existovala, ale můj stav není stoprocentní. Po domluvě s lékařem jsem se rozhodl, že Jizerskou padesátku nepojedu," uvedl Bauer v tiskové zprávě svého nového týmu dálkových běhů Pioneer Investments. "Mistrovství světa ve Falunu je hlavním cílem sezóny a nechci dělat nic, co by mohlo šampionát ohrozit."

Předloni doběhl Bauer při své premiéře na Jizerské padesátce druhý a letos chtěl na tento výsledek navázat. "Mrzí mě, že nepojedu, chtěl jsem útočit na bednu a absolvovat závod i z tréninkového hlediska," litoval.

Na světovém šampionátu ve Falunu chce Bauer útočit právě v závodu na 50 km klasicky s hromadným startem na stupně. I proto je pro něj týdenní tréninkový výpadek komplikací. "Ale ne tak velkou. Čas ubíhá, nemůžu tvrdě trénovat, ale není to nic zásadního. V plánu dál zůstává příští týden závod na mistrovství ČR, pak Marcialonga a závěrečná příprava na Falun. Základ tréninku před nemocí mi vyšel, chutnalo mi to a dá se i říci, že mi to šlo. Tak věřím, že to dál půjde dobře a bez komplikací."

Zkusí si pozici šéfa

Do Bedřichova přesto Bauer zamíří, aby se staral o svůj tým. "Budu tam lehce trénovat a přesouvám se do pozice šéfa. Vyzkouším si to poprvé z druhé strany a těším se na to, byť samozřejmě moje nohy a ruce by chtěly jet," řekl.

V této sezóně byl trojnásobný olympijský medailista Bauer nemocný podruhé. Antibiotika bral poprvé po dvou letech loni v listopadu před startem Světového poháru. Zatím v této zimě odjel šest závodů a nejlépe byl dvanáctý na 15 km volně v Davosu. Tour de Ski záměrně vynechal, aby se chystal na MS.

Reklama