Hlavní obsah

Triumf Ledecké! Mezi brankami letěla pro druhé vítězství ve Světovém poháru

Bad Gastein

Senzačně ve finále proletěla mezi brankami a mohla jásat. Snowboardistka Ester Ledecká vyhrála paralelní slalom Světového poháru v rakouském Bad Gasteinu a radovala se z druhého triumfu v kariéře. V boji o prvenství s přehledem porazila Patrizii Kummerovou ze Švýcarska.

Foto: Sport Invest Group-Ondřej Kodras

Snowboardistka Ester Ledecká.

Článek

Devatenáctiletá dcera zpěváka Janka Ledeckého, která se vrcholově věnuje i lyžování, vyhrála v téhle disciplíně závod seriálu vůbec poprvé. Před rokem ve slovinské Rogle ovládla paralelní obří slalom.

V kvalifikaci zajela druhý nejlepší čas, v osmifinále vyřadila Norku Hilde-Katrine Engeliovou s téměř sekundovým náskokem a pak kosila švýcarské soupeřky. Ve čtvrtfinále Stefanii Müllerovou (+4,80 s), Julii Zoggovou (+0,37) a nakonec Kummerovou (+0,62).

"Jsem šťastná. Závod byl moc pěknej a je to motivace do dalších týdnů," poznamenala Ledecká pro web Sport Invest Group.

Ledecká jela vůbec první závod mezi elitou od únorových olympijských her v Soči, kde skončila šestá a sedmá, ale pak ji ničily problémy se zády. Úvodní dva podniky této zimy  vynechala po otřesu mozku z tréninku.

Finále měla pod kontrolou

Začátkem týdne se Ledecká rozjela na závodech kategorie FIS v Gosau sedmým místem a výhrou. Formu potvrdila i nyní na svahu v Bad Gasteinu, kde loni stála poprvé na pódiu díky druhému a třetímu místu v paralelním slalomu.

Teď měla pod kontrolou celý závod, ve finále vedlla od startu a náskok jen navyšovala. "Obě dráhy byly regulérní až do závěru," nastiňovala, že závod se odehrával ve férových podmínkách. Hodně práce měli na mokrém sněhu také servismani. "To ano, s přibývajícím časem to změklo, takže mazání bylo důležité. Jenže měla jsem štěstí, že mám Sváťu Kováře. Jezdilo mi to skutečně výborně, podařilo se mu prkno skvěle připravit," chválila.

Po loňském triumfu v Rogle se odměnila vaflí. Co přijde nyní? "Ani nevím, asi sáhnu jen po krabičce mé oblíbené čokolády," smála se dvojnásobná juniorská mistryně světa.

Závody SP ve snowboardingu v Bad Gasteinu (Rakousko) - paralelní slalom:
Muži:
1. Z. Košir (Slovin.)
2. Mick (It.), 3. Bussler (Něm.).
Průběžné pořadí slalomu (po 2 z 12 závodů):
1. Z. Košir 1800
2. Fischnaller (It.) 1360
3. Mick 850
Průběžné pořadí SP:
1. Z. Košir 2600
2. Fischnaller 2360
3. Karl (Rak.) 1060
Ženy:
1. Ledecká (ČR)
2. Kummerová
3. Zoggová (obě Švýc.).
Průběžné pořadí slalomu (po 2 z 12 závodů):
1. Schöffmannová (Rak.) 1090
2. Ledecká 1000
3. Kummerová 980
Průběžné pořadí SP:
1. Kreinerová (Rak.) 1690
2. Schöffmannová 1380
3. Kummerová 1340
...
6. Ledecká 1000

Reklama

Související témata: