Hlavní obsah

Miller se vrátil k lyžování ve Wengenu, v tréninku ale ztrácel

Wengen

Olympijský vítěz Matthias Mayer z Rakouska vyhrál úvodní trénink sjezdu na legendárním Lauberhornu, největší pozornost ve Wengenu dnes ale poutal Bode Miller. Američan se do seriálu Světového poháru vrátil dva měsíce po operaci zad a na nejrychlejší sjezdaře ztratil na náročné trati více než tři sekundy.

Foto: Profimedia.cz

Americký sjezdař Bode Miller.

Článek

Nejlepší z Čechů Ondřej Bank zaostal na 12. místě za Mayerem o 1,99 sekundy.

"Momentálně mi síly stačily jen na prvních 50 sekund," přiznal olympijský vítěz v kombinaci z Vancouveru Miller, jenž slavný sjezd ve Wengenu vyhrál v letech 2007 a 2008.

Sedmatřicetiletý lyžař si vloni v březnu při finále Světového poháru v Lenzerheide poranil záda a vyhřezlá plotýnka mu poté neustále tlačila na nerv. V listopadu se proto podrobil operaci a doufá, že stihne únorové mistrovství světa doma ve Vailu.

Zda se postaví na start už o víkendu ve Wengenu, zatím Miller nechává otevřené. "Beru to den po dni. Momentálně mi chybí síly pro spodní část," konstatoval a připustil, že zatím je ze své kondice zklamaný. "Přitom to není žádné překvapení, konec konců jsem od operace trénoval jen velice omezeně. A tenhle kopec vás vysaje, i když jste úplně fit," dodal.

Lyžaře nyní ve Wengenu čeká den volna, pořadatelé totiž na základě nepříznivé předpovědi počasí dnes večer zrušili na středu plánovaný trénink sjezdu. V oblasti se očekává silné sněžení. Druhou šanci vyzkoušet si obávanou trať budou mít závodníci ve čtvrtek od 12:30.

Ve Wengenu by měli lyžaři absolvovat tři závody. V pátek je na programu superkombinace, v sobotu se pojede sjezd a v neděli slalom.

Trénink na sjezd SP lyžařů ve Wengenu (Švýcarsko):
1. Mayer (Rak.) 2:36,52
2. Janka (Švýc.) -0,65
3. Jansrud (Nor.) -0,89,
...12. Bank -1,99,
62. Krýzl -10,08,
64. Vráblík -10,11,
68. Berndt (všichni ČR) -17,68.

Reklama