Hlavní obsah

Umělé osvětlení, patnáct tisíc diváků. Takové závody mají úplně jiný náboj, pochvalovala si Strachová

Flachau

Nadějnou pozici Šárka Strachová ve druhém kole závodu ve Flachau v další stupně vítězů neproměnila, přesto i v pátém slalomu sezóny skončila v elitní desítce. Pod umělým osvětlením brala deváté místo.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Šárka Strachová na trati slalomu Světového poháru ve Flachau.

Článek

Po prvním kole jste si pochvalovala svou výchozí pozici ze třetího místa, jak byste zhodnotila druhé kolo?

Druhé kolo mi i podle času nesedlo jako to první. Mám trochu problém, když je trať rozbitější a nemůžu jet vlastní stopu. Netrefila jsem to tak dobře, nahoře jsem udělala pár chyb, které mě stály čas, a vzhledem k tomu, jak bylo první kolo natěsno, bylo jasné, že každá větší chyba znamená několik míst.

Bylo vám tedy předem jasné, že každé zaváhání může znamenat sešup pořadím?

Já tolik nepřemýšlela o tom, kdo je za mnou, dívali jsme se spíš před sebe, kolik chybí na první místo.

Potřetí za sebou jste byla po prvním kole na třetím místě, jste v elitní sedmičce losovaných slalomářek. Užíváte si tuto svoji pozici?

Je fajn startovat na začátku a mít možnost předních čísel. Také jezdím jinak, začínám víc riskovat, z toho pramenily chyby ve druhém kole, což k tomu patří. Teď to nevyšlo, na Kühtaii (Strachová byla druhá – pozn. red.) ano, tak příště to třeba zase vyjde.

Příště už to bude na mistrovství světa v Beaver Creeku, slalom ve Flachau byl posledním před jeho startem. Přikládala jste mu proto větší váhu?

Určitě bych neřekla, že byl důležitější než ostatní slalomy. Flachau je krásný závod, který by bylo dobré vyhrát, ale nedávám mu větší váhu než jiným.

Krásný je kvůli své atmosféře? U trati bylo za umělého osvětlení téměř patnáct tisíc diváků…

Takové jsou slalomy v Rakousku, podobná atmosféra je i v Záhřebu. Je smutnější, když ve Francii nebo USA je těch lidí hrstka, tady to má jiný náboj.

Je hodně odlišné jezdit večer pod umělým osvětlením?

Tady je viditelnost skvělá, pod umělým osvětlením je vidět líp než za dne. Nehrozí difuze, nehraje roli slunce a stín…

Reklama

Související témata: