Hlavní obsah

Další zdravotní komplikace by už byly směrem k MS problém, přiznává Bauer. Teď se však cítí fit

Praha

Dva roky mu zdraví drželo. Vzhledem k jeho obligátním patáliím až překvapivě. V letošní sezóně, která vyvrcholí mistrovstvím světa ve Falunu (18. 2. až 1. 3.), však českého reprezentanta v běhu na lyžích Lukáše Bauera zdravotní trable opět pronásledují. Naposledy kvůli nim vynechal i Jizerskou padesátku. Jaké jsou jeho vyhlídky?

Foto: Svaz lyžařů ČR

Běžec na lyžích Lukáš Bauer při Světovém poháru v Davosu.

Článek

„Cítím se teď zdravý, byť trošku huhlám. Oproti předchozímu období je to ale výrazně dobré," pochvaloval si Bauer po středeční tiskové konferenci k 5. ročníku seriálu lyžařských dálkových běhů Stopa pro život, jemuž propůjčil svoji tvář.

Před sebou má kontrolu u lékaře, nehodlá však na něj tlačit, aby jej uschopnil co nejdříve. „Teď je potřeba nic nezanedbat. Pokud doktor rozhodne dva tři dny počkat, počkám. Další komplikace už by byla směrem k šampionátu problém," podotkl Bauer, který je zákonitě s průběhem Světového poháru nespokojen, byť prosincové 12. místo z Davosu bylo solidní.

„Jenže celé léto jsem trénoval na mnohem lepší umístění. Mrzí mě, že vstup do sezóny mi výrazně zkomplikovalo onemocnění, což poznamenalo celou etapu do Vánoc. Jenže krátce poté, co jsem přijel domů a absolvoval jsem týden dobrých tréninků, jsem spadnul do další nemoci. Zdraví mi dva roky drželo výtečně, bohužel v sezóně, kdy jsem se upnul k mistrovství světa, zlobí," povzdechl si Bauer, kterého trápí nachlazení a virózy.

Čas pro přípravu k šampionátu se krátí. Věří si, že tréninkové manko v následujícím období smaže? „Nejde o smazání manka, nikdo vám nedá medaili za to, že budete mít nejvíc natrénováno. Pokud už věci půjdou podle plánu, věřím, že se připravím tak, abych byl na padesátce, na kterou se upínám, schopen utkat se s nejlepšími. Pokud se už vyvaruji zdravotním komplikacím, může to ještě dopadnout dobře," konstatoval Bauer, který chce startovat na lednovém mistrovství ČR.

Reklama