Hlavní obsah

Nizozemka má po nárazu do stromu jen otřes mozku. Pančochová start ve slopestylu zvažuje

Kreischberg

Už při trénincích slopestylu byl na mistrovství světa v rakouském Kreischbergu v akci vrtulník. Nejtěžší pád měla v sobotu Nizozemka Charlotte van Gilsová, která vylétla z trati a narazila do stromu. V neděli už snowboardistky trénovaly v lepších podmínkách, po zranění se vracející česká hvězda Šárka Pančochová ale svůj start v pondělní kvalifikaci ještě zvažuje.

Foto: Sport.cz

Šárka Pančochová v dějišti mistrovství světa v Kreischbergu.

Článek

Je trať tak nebezpečná? Rameno si vykloubila i Švýcarka Berraová, ošklivých pádů bylo víc.

V sobotu se bohužel pár lidí docela dost zranilo. Skoky samotné nejsou tolik nebezpečné, ale jak tam jezdí spousta lidí, brzdí a nadělají tam dost boulí. Než vjedete na skok, tak vás to předtím hrozně rozhodí. Bohužel pár lidí to poslalo úplně mimo slopestylovou trať.

Nizozemku Van Gilsovou dokonce do stromu…

Vylítla na prvním skoku přes plot a poslala to do lesa. Naštěstí jí nic není, má otřes mozku, ale nic si nezlomila. Myslím, že měla hodně štěstí.

Jak vás baví slopestylová trať?

Je docela dobrá. Škoda, že nejsem víc rozježděná, mám někdy strach, když nedolítnu, abych si něco neudělala s tím kolenem, je to přece jen ta zadní noha. Trošku mě koleno bolí, uvidíme, jak to bude zítra vypadat…

Je trať náročnější třeba než na olympiádě v Soči, kde jste skončila pátá, ale ve druhé jízdě nepříjemně spadla?

Skoky jsou tu menší. Ale bohužel tím, že jsem měla to zranění a větší skoky moc nejezdila, jsem trochu rozpačitá a nejsem na to moc připravená. Bohužel.

Co se s kolenem dá do pondělní kvalifikace udělat?

Určitě na tom budu pracovat, máme tu fyzio, uvidíme, jak na tom budu. Neházím ještě flintu do žita.

Očima trenéra Martina Černíka
„Jsem rád, že Šárka absolvovala tréninky, v sobotu nám bohužel nepřálo počasí, ty boule byly strašné. Jeli jsme po třech hodinách lyžařského tréninku, byl to ten těžký mokrý sníh, který je na úrazy vazů nejhorší. Dneska tu trať přeskákala, ale zatím se nám nepovedlo jízdu sestavit, aby se v ní cítila jistě. Teď zvažuju, jestli ji tam vůbec pustit, aby se jí něco nestalo a nestrávila další půlrok po rehabilitacích. Budeme to dneska řešit a ráno uvidíme, jak to všechno bude vypadat. Zatím to vidím padesát na padesát."

Reklama

Související témata: