Hlavní obsah

Boulařka Sudová neprošla na MS z kvalifikace do paralelní jízdy

Kreischberg

Akrobatické lyžařce Nikole Sudové se nevydařil ani druhý start na světovém šampionátu v rakouském Kreischbergu. Po nedělním 16. místě dnes vypadla už v kvalifikaci na závod v paralelní jízdě. Z 35 boulařek obsadila 18. místo a postup do play off jí utekl o dvě pozice a necelý bod.

Foto: SLČR

Nikola Sudová

Článek

Zlatou medaili vybojovali poprvé v paralelní jízdě Kanaďan Mikaël Kingsbury a Američanka Hannah Kearneyová, kteří už měli z dřívějších let řadu medailí, ale nikdy ne tu nejcennější z "duálů". V nedělním individuálním závodu získali oba stříbro.

Dvaatřicetiletá zkušená Sudová, která má ve sbírce z MS stříbro (2005) a bronz (2009), se za posledních 12 let na šampionátech až do letošního vždy vešla do elitní desítky. V paralelní jízdě obhajovala šestou příčku. V pondělí ale udělala na trati hned několik chyb a zajela nejhorší jízdu v celé sezóně. Ke konci kvalifikace už Sudová věděla, že bude mít volné odpoledne.

V kvalifikaci mužů Daniel Honzig obsadil 33. místo mezi 44 závodníky a stejně jako Sudová do vyřazovacích jízd nepostoupil.

Reklama