Hlavní obsah

Příjemné překvapení na závěr MS. Ve čtyřkách se umím rvát, hlásila šestá skikrosařka Kučerová

Kreischberg

Ještě jeden český sportovec si na závěr mistrovství světa ve snowboardingu a akrobatickém lyžování užil slavnostní vyhlášení. Po první a páté Ester Ledecké a šesté Evě Samkové vystoupala v Kreischbergu na pódium pro šest nejlepších i Nikol Kučerová. Pětadvacetiletá skikrosařka vybojovala šesté místo.

Foto: Sport.cz

Skikrosařka Nikol Kučerová.

Článek

Váš výsledek patří k nejpříjemnějším českým překvapením šampionátu. Překvapil i vás?

Nevím, jestli překvapil. Já věděla, že na to mám, když už jsem v těch rozjížďkách, vím, že s těma holkama dokážu soupeřit. Ve čtyřkách se umím rvát líp než sama. Jednou postoupí jedna, jindy druhá, Viděli jste, že největší favoritky ani ve finále nebyly. Je to super, ale že by to pro mě bylo úplné překvapení, říct nemůžu, i když to možná zní trochu nafoukaně. (úsměv)

Je šesté místo na mistrovství světa vaším největším úspěchem?

Nechci to srovnávat s tím třetím místem (Světový pohár v Innichenu 2010 – pozn. red.). Byl to sice svěťák, ale pořád to jsou stejné holky, já tam tehdy byla nová. Ale už je to dávno, za poslední roky jsem si protrpěla různá zranění a bolesti, je to velké zadostiučinění.

V osmifinále jste po zranění kanadské vítězky kvalifikace Georgii Simmerlingové zůstaly jen dvě, to asi bylo příjemné zjištění, že máte postup jistý.

Já slyšela po tréninku, že se Georgia zranila, blbě spadla a možná nepojede. Pro mě to bylo trochu štěstí, ale vůči ní je mi to líto, protože tu jezdila fakt úžasně. S Francouzkou jsme si první jízdu užily, daly jsme si ji tréninkově, zkusila jsem nějaké předjížděcí manévry. Bylo to fajn, to nepopírám. (úsměv)

Ve čtvrtfinále jste se skvěle propracovala ze čtvrtého místa na druhé.

V jednom místě jsem zariskovala, projela jsem ho jinak než dosud. Získala jsem rychlost, soupeřka mě nechtěla pustit, ale musela.

Semifinále provázely drsné pády, zasahovaly kanadské saně i vrtulník, ovlivnilo vás to před malým finále?

Já viděla, že holky, které jely se mnou, popadaly v semifinále, jedna nenastoupila, Marielle Thompsonová se asi zranila. Já chtěla jet co nejlíp, ale pro sebe jsem si říkala, že hlavně nesmím udělat chybu jako jízdy předtím, protože už jsem byla fakt unavená, a kdyby mě tam něco smotalo, už bych se z toho nedostala.

Jak vám může úspěch na mistrovství světa pomoct?

Myslím, že mě může nakopnout do dalších svěťáků. Potřebuju jezdit lepší kvalifikace, abych se do té šestnáctky standardně dostávala, a pak už vím, že v jízdách umím.

Dopřejete si tu oslavu?

Dneska ne. Asi jedeme domů a budu tak unavená, že odsud minimálně do Prahy budu spát. Pak se z toho budu dostávat, jsem docela bolavá, za týden pojedeme na další svěťák. Budu odpočívat, trénovat a možná nějakou školu budu muset stihnout.

Reklama