Hlavní obsah

Krausovi nevylepšil rozlučku se světovými šampionáty ani Superman

Michal Osoba (Kreischberg)Právo

Natahoval se, seč mu síly stačily, ale na postup z osmifinále nedosáhl. Pro skikrosovou legendu Tomáše Krause skončil světový šampionát v rakouském Kreischbergu už v osmifinále. „Jestli to bylo mé poslední mistrovství světa? Určitě,“ prohlásil po 20. místě.

Foto: Ondřej Kodras pro Sport Invest

Skikrosař Tomáš Kraus.

Článek

Dvojnásobný mistr světa přitom odstartoval výborně, jel na prvním místě, ještě před cílovým skokem držel druhou postupovou příčku. Jenže pak se na jeho úroveň dostal Němec Paul Eckert a rozhodovala cílová fotografie.

Tři chyby byly moc

Po chvíli čekání obrazovka odhalila, že oba skikrosaři prolétli cílem s nataženou rukou jako Supermani, ale Němec byl o pár setin rychlejší. Krausovo neblahé tušení se naplnilo. „Věděl jsem, že na posledním skoku jsem byl krátkej, on mě dojížděl a s tou rukou byl vepředu,“ přiznával dvojnásobný mistr světa.

„Byl to pěkný boj, ale tři chyby na posledních sto metrech se nesmí dělat,“ věděl čtyřicetiletý veterán skikrosových tratí.

Letos, nebo za rok skončí

Tuší, že s boji o světové medaile se rozloučil. „Určitě jsem si to představoval jinak. Když člověk jede na mistrovství světa, jede vyhrát a já věděl, že při určité konstelaci na to mám,“ říkal Kraus.

Otázku, jak dlouho ještě bude závodit, nechává otevřenou. „Ještě si teď zajezdím. Rozhodující je, jestli mě to baví a tady mě závody moc bavily. Je možné, že tohle je má poslední sezóna, i to, že ještě jednu absolvuju,“ dodal.

Reklama