Hlavní obsah

Obrovská škoda, že nejedeme do Liberce, litoval Koudelka po nejlepším skoku sezóny

Willingen/Praha

Radost měl obrovskou. Zatnul obě pěsti, pak mával do kamery. Roman Koudelka předvedl v německém Willingenu ve druhém kole skok dlouhý 139 metrů a ze sedmého místa se posunul na třetí. Stupně vítězů ve Světovém poháru dobyl posedmé v sezóně.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Skokan na lyžích Roman Kudelka slaví třetí místo v závodu Světového poháru v německém Willingenu.

Článek
Fotogalerie

Byl druhý skok ve vašem podání takřka dokonalý?

Myslím, že jo. I s Richiem (trenérem Schallertem – pozn. red.) jsme se bavili, že takový skok jsem v sezóně ještě neudělal. Ale moc jsem nepočítal, že by to stačilo až na bednu, naštěstí jo.

Opravdu jste nevěřil, že druhý skok bude stačit na stupně? Odstupy byly těsné.

Já nečekal, že Kraft nebo Fannemel zkazí, skákali tu výborně. Na druhou stranu mi odskočili Freund s Veltou o dost bodů, ale já jsem hlavně rád, že mé skoky jsou zase výš než před čtrnácti dny.

Willingen je největším můstkem mimo mamuty. Užíval jste si dlouhé skoky?

Je to určitě větší zábava, hlavně když se daří a povede se mi skok, tak si ho vychutnám. Tady jsem skákal s úsměvem a radostí, nebyla tam žádná křeč. A uvolněnost já potřebuju.

Teď se vydáte rovnou na váš poslední závod před mistrovstvím světa do Titisee-Neustadtu?

Nejdřív jedeme domů, po závodech v Japonsku jsem dost unavený. V týdnu mě čeká jen jeden trénink ve středu, jinak mám úplně volno, aby se nohy daly do pořádku a odpočinuly si.

Původně se o víkendu mělo skákat v Liberci. Při současné formě je asi hodně k naštvání, že byly závody zrušeny a doma se nepředstavíte.

Docela jo. Diváků by asi bylo dost, hlavně by mě nečekalo žádné cestování, což by byla velká výhoda. Kolikrát, když u nás měly být závody, nebyl sníh, teď je… Obrovská škoda.

Reklama