Hlavní obsah

Uzdravený Svindal potvrdil start v super-G na mistrovství světa

Beaver Creek

Zkušený norský lyžař Aksel Lund Svindal se rozhodl tři a půl měsíce po operaci achilovky absolvovat superobří slalom na mistrovství světa. V dnešním závodu v Beaver Creeku by tak měl oslavit návrat podobně jako další veterán Bode Miller, jenž v této sezoně neodjel také jediný závod kvůli operaci zad.

Foto: Erich Schlegel, Reuters

Norský lyžař Aksel Lund Svindal

Článek

Sedmatřicetiletý Miller potvrdil start ve večerním super-G v pondělí, nedlouho po něm ukončil spekulace i Svindal. O pět let mladší Nor si zajel úterní trénink na sjezd a po velmi dobrém výkonu obsadil 11. místo. Miller skončil hned za ním.

"Ano, postavím se na start, ale medaile není reálná. Nemám co ztratit, chci si to užít," řekl Svindal, mistr světa ve sjezdu z roku 2013 a olympijský vítěz ze super-G z olympiády ve Vancouveru. Achillovu šlachu si přetrhl v říjnu při fotbale, lyžovat může i díky speciální botě.

Superobří slalom má začít v 19:00 SEČ, ale předpověď počasí hlásí silné sněžení. Zrušen byl už dnešní trénink žen na páteční sjezd.

Úterní trénink mužů vyhrál jiný Nor Kjetil Jansrud. Český lyžař Ondřej Bank na něj ztratil 1,86 sekundy a umístil se ve třetí desítce.

Reklama

Související témata: