Hlavní obsah

Sdruženář Portyk skončil na juniorském MS desátý

Amlaty

Sdruženáři Tomáši Portykovi nevyšel na juniorském mistrovství světa v Almaty první útok na stupně vítězů. Po skokanské části dnes sice figuroval na druhém místě, ale v běhu na 10 kilometrů si pohoršil a skončil desátý. Z vítězství se v Kazachstánu radoval Nor Jarl Magnus Riiber.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sdruženář Tomáš Portyk

Článek

Osmnáctiletý Portyk předvedl na můstku HS 100 pokus dlouhý 95,5 metru a na vedoucího Riibera (101,5 m) ztrácel před během 47 vteřin. Nor na běžkách vedení udržel a zvítězil. Portyk ještě v polovině trati bojoval o druhé místo, ale pak se propadl na konec první desítky pořadí s odstupem 1:13,1 na vítěze.

Druhou šanci zaútočit na medaili bude mít Portyk v pátek v závodu na můstku HS 100 a v běhu na pět kilometrů, v kterém loni skončil i se zlomeným prsteníčkem na ruce pátý. Pokud cenný kov získá, naváže na reprezentačního kolegu z kategorie dospělých Miroslava Dvořáka, který byl mezi juniory třetí v roce 2006.

"Bohužel jsem si vybral špatný den a nebylo mi přáno. Jsem zklamanej," napsal Portyk na sociálních sítích. "Snažím se tím tolik neužírat, i když to je moc těžký, a myslet pozitivně na další závod, protože tam musím nechat vše!"

Reklama

Související témata: