Hlavní obsah

OBRAZEM: Střet s brankou, kotrmelce pozadu a rozseknutá noha. Ukončí Miller kariéru?

Beaver Creek
Aktualizováno

Obrovská smůla potkala na mistrovství světa v alpském lyžování Bodeho Millera. Věhlasný Američan a šestinásobný olympijský medailista útočil ve čtvrtečním superobřím slalomu na cenný kov, poté ale přišel děsivý pád a konec nadějí. S přeříznutou šlachou musel podstoupit operaci a domácí šampionát pro něj skončil. Pro sedmatřicetiletého sjezdaře to byl možná poslední závod v kariéře.

Foto: Shinichiro Tanaka, ČTK/AP

Bode Miller tvrdě dopadl přímo na záda.

Článek
Fotogalerie

Miller si při pádu přeřízl šlachu pod kolenem na zadní straně nohy a krátce po závodě se v nemocnici ve Vailu podrobil chirurgickému zákroku. Čeká jej delší pauza. „Po úspěšné operaci jsem mimo hru. Měl jsem štěstí, mohlo to celé dopadnout mnohem hůř," uvedl Miller na svém twitteru.

Superobří slalom v Beaver Creeku byl Američanovým prvním závodem v sezóně po operaci vyhřeznuté ploténky. Čtyřnásobný mistr světa a majitel zlaté medaile ze superkombinace ve Vancouveru dlouho před natěšenými diváky směřoval k úspěšnému comebacku, ale v dolní části trati zachytil rukou o branku, ve vzduchu se přetočil a při krkolomném pádu mu hrana odepnuté lyže způsobila hlubokou tržnou ránu na noze v horní části pravého lýtka.

Když se na svahu po kotrmelcích zastavil a zvedl se, věděl, že je s nohou zle. Vše viděla i jeho žena Morgan a dvě Millerovy děti. Lyžař jim i ostatním fanouškům s bolestivou grimasou zamával.

"Je to obrovské zklamání, především pro něj samotného," uvedl šéf amerického mužského týmu Sasha Rearick. Záda, s kterými byl Miller na operaci teprve před deseti týdny, podle něj karambol vydržela.

Reklama