Hlavní obsah

Skikrosař Kraus ošklivě spadl v Arose. Zlomil si stehenní kost a z tratě byl odvezen na saních

Aktualizováno

Skikrosař Tomáš Kraus má po pádu při závodu Světového poháru v Arose zlomenou stehenní kost a ještě dnes se podrobí ve Švýcarsku operaci. Kraus se zranil ve čtvrtfinále a musel být odvezen z trati na kanadských saních. Dvojnásobný mistr světa neustál závěrečný skok, cíl protnul v pádu a držel se za pravou nohu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Skikrosař Tomáš Kraus měl v Arose ošklivý pád.

Článek

Čtyřicetiletý Kraus jel většinu čtvrtfinálové rozjížďky třetí a snažil se dohnat soupeře před sebou. Před posledním skokem se přibližoval k druhému Paulu Eckertovi z Německa, ale ze skoku vyletěl rozhozen a dopadl jen na pravou nohu. Po dopadu se mu nohy rozjely, obě lyže mu vypnuly a skončil v kotrmelcích. Několik minut byl ošetřován na zemi a následně odvezen na kanadských saních.

Naposledy měl Kraus těžký pád předloni na mistrovství světa ve Vossu. Tehdy pro něj skončilo čtvrtfinále prasklinou v pánvi. "Jedinou aktuální informací je, že u Tomáše došlo ke zlomenině stehenní kosti a ještě dnes odpoledne bude operován. Další zprávy k jeho stavu tak budeme mít pravděpodobně nejdříve zítra," řekla Tereza Vlková z agentury Sport Invest, která dvojnásobného mistra světa zastupuje.

Závod měla jet i Andrea Zemanová, která úspěšně zvládla obě kvalifikační jízdy, ale do čtvrtfinále kvůli nemoci ani nenastoupila. "Kvalifikaci jsem jela s bolestí a teplotou, až jsem skončila na kapačkách," napsala Zemanová na sociálních sítích a přidala fotku, na které nevypadá nejzdravěji.

SP v akrobatickém lyžování v Arose (Švýcarsko) - skikros:
Muži:
1. Öhling Norberg (Švéd.)
2. Ridzik (Rus.)
3. Midol (Fr.)
...12. Kraus (ČR)- vyřazen ve čtvrtfinále.
Průběžné pořadí SP (po 4 z 10 závodů):
1. Öhling Norberg211
2. Schauer (Něm.)173
3. Chapuis (Fr.)157
...
33. Kraus22.
Ženy:
1. Smithová (Švýc.)
2. Holmlundová (Švéd.)
3. Davidová (Fr.)
...
16. Zemanová- nenastoupila do čtvrtfinále
17. Kučerová (obě ČR)- nepostoupila z kvalifikace
Průběžné pořadí SP (po 4 z 10 závodů):
1. Thompsonová (Kan.)300
2. Holmlundová255
3. Smithová225
...
14. Zemanová61
24. Kučerová38

Reklama