Hlavní obsah

Sudová si dojela v boulích v Kanadě pro sedmé místo

Val St. Come

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila sedmá na Světovém poháru v kanadském Val St. Come, který byl možná její poslední v kariéře. Dvaatřicetileté boulařce unikl postup do šestičlenného superfinále o 32 setin bodu, nicméně i ve druhém závodu po nevydařeném mistrovství světa v Rakousku atakovala nejvyšší příčky.

Foto: Svaz lyžařů České republiky

Lyžařka v boulích Nikola Sudová.

Článek

Sudová původně po šampionátu v Kreischbergu uvažovala o konci sezóny a možná i kariéry, ale sáhla do vlastních úspor a vydala se ještě na dva závody do zámoří. Před týdnem v Lake Placid si spravila chuť pátým místem a dnes v mrazivé Kanadě jí těsně unikla druhá finálová jízda.

"Je to škoda. Jezdilo se mi tady dobře, bylo to podobné jako v Lake Placid, kopec mi seděl. Ale sedmé místo taky není tak špatné. Vím, že na špičku mám," uvedla Sudová v tiskové zprávě svazu.

Z vítězství se radovala americká hvězda Hannah Kearneyová, trojnásobná mistryně světa, která nedopřála triumf domácím lyžařkám. Nejlepší z Kanaďanek Chloe Dufourová-Lapointeová byla stříbrná před krajankou Audrey Robichaudovou.

Světový pohár boulařů bude pokračovat na konci února v Japonsku. Sudová zatím o svém programu jasno nemá. "Zítra pobalíme a vyrazíme zpátky do New Yorku. Pozítří poletíme domů a potom nevíme. Sedmým místem jsem si na Japonsko nevydělala, je tam ale týden díra, tak budeme mít čas se rozhodnout," dodala lyžařka liberecké Dukly.

Závod SP v akrobatickém lyžování v boulích ve Val St. Come (Kanada):
Muži:
1. Kingsbury (Kan.) 88,31
2. Graham (Austr.) 85,18
3. Smyšljajev (Rus.) 84,12.
Průběžné pořadí SP (po 6 z 9 závodů):
1. Kingsbury 529 b.
2. Smyšljajev 281
3. Marquis (Kan.) 265.
Ženy:
1. Kearneyová (USA) 85,28
2. Ch. Dufourová-Lapointeová 78,03
3. Robichaudová (obě Kan.) 76,36
...
7. Sudová (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 6 z 9 závodů):
1. Kearneyová 426
2. J. Dufourová-Lapointeová (Kan.) 403
3. Ch. Dufourová-Lapointeová 332
...
8. Sudová 211.

Reklama