Hlavní obsah

Obličej má strašně odřenej, kotník bolí, ale je v pohodě, hlásí z Ameriky Bankův bratr

Beaver Creek/Praha

Dobré zprávy z amerického Beaver Creeku. Ondřej Bank zvládl noc po děsivém pádu v kombinačním sjezdu bez komplikací a už se připravuje jeho přesun z dějiště světového šampionátu zpět do Česka. „Je v pohodě, ale potřebuje teď odpočívat,“ hlásí z USA jeho trenér a bratr Tomáš Bank.

Foto: Facebook

Český lyžař Ondřej Bank se zotavuje z pádu na MS v Beaver Creeku.

Článek
Fotogalerie

Jak se Ondřej cítí den po pádu?

Je v pohodě. Byli jsme v noci vzhůru, hlídali jsme ho, jak dýchá a tak. Všechno v pohodě, cítí se dobře, je strašně odřenej na tváří, což je pro něj hodně nepříjemné. A bolí ho noha, ten výron v kotníku nejvíc.

Už se ví, kdy by mohl přiletět do Česka?

Řešíme to, zatím to není úplně jasné. Asi ve čtvrtek, nebo v pátek.

Dostali jste hodně povzbudivých reakcí od Ondřejových soupeřů?

Hirscher byl dokonce navštívit Ondru v nemocnici, ale už tam nebyl. Reakce jsou pozitivní, všichni mu přejí brzké uzdravení. Byl tu i Kostelič na návštěvě. Všichni byli vyděšení, chodí nám neuvěřitelné množství emailů a smsek.

Jaká byla podle vás příčina pádu?

Strašně těžko se to říká. Záběry, které máme k dispozici, nejsou úplně kvalitní. Záběry jsou kolmo na dráhu závodníka, všechno je rozmazané, z toho se to těžko odhaduje. Rozhodně na skok letěl rozhozený, ale asi by to ustál na dvou lyžích.

Vázání mu vypnulo i při tréninku v Kitzbühelu…

Bylo to jiné vázání i jiná lyže, ale vypla i v Söldenu. Nikdy to není úplně bezdůvodně, nějaký malý impuls, který lyži vyhodí, tam je, ale je pravda, že někdy to vázání vypíná zbytečně brzo.

Váš bratr už se několikrát dokázal vrátit po ošklivých zraněních. Věříte, že v sobě najde dostatek síly k návratu i teď?

Nevím. Nemůžu mluvit za něj. Na jeho místě bych si asi nedovedl představit zase na ten start stoupnout. Ale nejsem Ondra, nebavili jsme se o tom a myslím, že o tom teď Ondra ani nebude chtít mluvit. Návrat na lyže jsme teď neřešili.

Reklama