Hlavní obsah

I bolavý závod má své kouzlo. Pro mě je třicítka královská disciplína, těší se Vrabcová

Praha

Ze závodu na třicet kilometrů v olympijském Soči si přivezla životní výsledek, páté místo. A k nejdelší distanci na závěr programu se běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nývltová upíná i před světovým šampionátem ve Falunu, byť ve Švédsku se pojede klasickou technikou.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Eva Vrabcová-Nývltová při odletu do Švédska.

Článek

Ve čtvrtek se doma rozloučila s fenkou sibiřského samojeda Bellou a vyrazila na severskou misi. Nejprve Světový pohár v Östersundu, pak rovnou do dějiště světového šampionátu. „Ale Östersund beru trochu na rozzávodění, ze soustředění v Livignu jsme přijeli minulý týden, teď jsem ani na lyžích nebyla,“ říká devětadvacetiletá lyžařka.

V individuálním závodě byla na mistrovství světa nejvýše šestadvacátá, to by ale po vzepjetí v posledních dvou sezónách určitě chtěla změnit.

Potíže jsou dlouhodobé

Byť ji od podzimu pronásledují nespecifikované zdravotní problémy, které ji nedovolí vždy ze sebe vydat maximum. „Pořád je to nahoru dolů, ty potíže jsou dlouhodobého charakteru. Ale neříkám, že to je špatné,“ hlásí o své formě.

Ve Falunu má v plánu absolvovat skiatlon, desítku volně a závěrečnou třicítku. „To je bolavý závod, ale já mám takové výzvy ráda. Pro mě je to daleko lepší, než třeba sprint,“ říká šestá žena letošního Tour de Ski.

„Není to běžný závod, jede se jednou dvakrát za sezónu. A já mám pocit, že třicítka je královská disciplína lyžařů, pro mě má kouzlo,“ ujišťuje Vrabcová-Nývltová.

Reklama