Hlavní obsah

Od vyřazení z reprezentace až na stupně? Kožíšek sní o třetí medaili

V roce 2005 v Oberstdorfu vybojoval bronz s Martinem Koukalem. O dva roky později v Sapporu stoupal na třetí stupínek s Milanem Šperlem. Co si podobný kousek zopakovat ve sprintu dvojic i na mistrovství světa ve Falunu 2015? Běžec na lyžích Dušan Kožíšek by se rozhodně nebránil. „Od šestky výš to bude uspokojivé, pro horší výsledek tam nejedu. A medaile je snem,“ neskrývá.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Dušan Kožíšek před odletem do Švédska.

Článek

Letošní cesta do Falunu byla pro jednatřicetiletého Kožíška řádně trnitá. Před sezónou se nevešel do reprezentace, přes léto se individuálně chystal v Norsku. Jenže na přelomu roku dvěma umístěními v elitní desítce ve Světovém poháru si o letenku do Švédska hlasitě řekl.

Parťáka nezná

I o místenku ve sprintu dvojic? „S trenérem jsme o tom ještě nemluvili, ale myslím, že si to zasloužím. Ve dvojicích jsem nikdy nezklamal, zkušeností v bruslařských dvojicích mám z celého startovního pole asi nejvíc,“ říká Kožíšek.

Nejasná je ale role jeho případného parťáka. Nabízí se jeden z dvojice Martin Jakš, Aleš Razým. „Ale oba teď marodili, nevím, komu to vzalo kolik sil. Aleš se potýká s nějakou únavou, ale zkušeností z dvojic má víc než Martin,“ přemítá Kožíšek, jenž se hodlá představit i v klasickém sprintu a v případě své nominace rovněž ve štafetě.

Reklama