Hlavní obsah

Horák vyhrál na univerziádě slopestyle ve snowboardingu

Český snowboardista Petr Horák ovládl na zimní univerziádě ve Španělsku disciplínu slopestyle. Třiadvacetiletý freestylista potvrdil roli jednoho z favoritů a vyhrál obě jízdy. Úspěch české výpravy podtrhl bronzem Martin Mikyska.

Článek

Horák, který v úvodu sezóny vyhrál ve slopestylu Evropský pohár v Landgraafu, v konkurenci sedmnácti závodníků neponechal nic náhodě a předvedl dvě bezchybné jízdy. Při první jako jediný pokořil hranici 90 bodů (90,75) při druhé si dokonce ještě polepšil na 92 bodů.

"Jsem šťastnej jako blecha. Je to moje úplně první devadesátka ve FIS závodě, tak to mě taky potěšilo," řekl Horák pro web czech-ski.com. "Naštěstí to tam všechno padalo, tak jsem měl dobrý pocit už před závodem. A v něm jsem se asi líbil i rozhodčím," líčil s nadšením.

Vydařený závod potěšil i Mikysku. "Do slopestylu jsme šli s vyššími ambicemi, ale čekali jsme, že úroveň bude nižší. Nakonec tu ale padaly triky, které by se neztratily ani ve 'svěťáku', takže tím víc si toho výsledku vážím," řekl Mikyska.

Kmochová měla medaili na dosah

Pro Česko tak Horák získal na univerziádě druhé zlato. To první vyhrála biatlonistka Jitka Landová v závodě s hromadným startem. Zároveň si tak vylepšil náladu poté, co v U-rampě nepostoupil z kvalifikace.

Blízko medaili byla také lyžařka Tereza Kmochová. Ta obsadila čtvrté místo při hodnocení kombinace, do které se započítaly výsledky všech alpských disciplín. V Super-G byla dvacátá, ve slalomu osmnáctá, v obřím slalomu dvanáctá a v kombinaci devátá.

Reklama

Související témata: