Hlavní obsah

Medaile? To už by sezóna byla až neuvěřitelná, přiznává Koudelka před mistrovstvím světa

Praha

Budík si nastavil na půl třetí v noci a přes Liberec a pražské letiště nabral směr Falun. Roman Koudelka je ve své životní sezóně trumfem českých klasických lyžařů pro mistrovství světa.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Roman Koudelka slaví třetí místo v závodu SP v německém Willingenu.

Článek

Lety ve Vikersundu jste podle plánu vynechal, chystal jste se na střední můstek?

Přesně tak, v Harrachově jsme skákali na můstku stejné velikosti (HS 100) jako začneme v sobotu ve Falunu závodit. Můstek byl výborně připravený, vyzkoušel jsem i nové boty.

Odpočinul jste si i psychicky po nabitém závodním programu?

Odpočinul jsem si parádně, chodil jsem se psem Františkem ven, přítelkyně byla v práci, tak jsem měl čas sám pro sebe a docela mi to prospělo. Cítím se výborně a těším se na skoky.

Jaké rasy je František?

Jack Russell teriér, má dva roky. Je to takový neposeda, něco jako já. (úsměv)

Ani lety z Vikersundu jste si v televizi nepustil?

Původně jsem nechtěl, ale přiznám se, že druhá kola jsem viděl, protože mi to nedalo. Bylo to nádherné, fantastické podmínky pro létání, bylo na co koukat.

Létalo se až za 250 metrů, není už to příliš nebezpečné?

Ve Vikersundu je to docela bezpečné, lítá se těsně nad bubnem. I Fannemel, když skočil 251,5 metru, tak na nějakých sto třiceti byl jen v metrové výšce. Kdyby to měli prokopané ještě víc, mohlo by se lítat i dál a nebylo by to nebezpečnější. Uvidíme, co teď v Planici, kde můstek předělali, myslím, že budou chtít rekord získat zpátky.

Jaký je můstek ve Falunu? Zatím jste na něm skákal jen jednou vloni.

A ten velký mi vyhovoval. Byl profilově podobný jako v Ga-Pa, prudší nájezd a prudký oblouk, to mám docela rád. Malý můstek neznám, ale to skoro nikdo.

V sezóně jste byl osmkrát na stupních. Mrzelo by vás, kdyby to nevyšlo i ve Falunu?

Ani ne. Byl jsem v týdnu za paní (psycholožkou) Sládečkovou, hodně jsme o mistrovství mluvili. Mně už se splnilo dost snů, které jsem měl jako mladý, a určitě mezi nimi byla i medaile ze šampionátu. Kdyby to vyšlo na bednu, byla by ta sezóna asi až neuvěřitelná, moc s tím ale nepočítám. Když se to nepovede, budu mít motivaci do dalších sezón.

Reklama