Hlavní obsah

Skikrosařka Zemanová byla v SP Tegernsee jedenáctá

Tegernsee

Skikrosařka Andrea Zemanová na Světovém poháru v německém Tegernsee týden po životním víkendu v Aare na boje o stupně vítězů nedosáhla. Dvaadvacetiletá Češka v dnešním závodu vypadla ve čtvrtfinále a obsadila jedenácté místo.

Článek

Zemanová před týdnem ve Švédsku v obou závodech postoupila minimálně do semifinále. Nejprve si vylepšila kariérní maximum na šestou pozici a o den později byla dokonce druhá.

V Tegernsee se Zemanové ve čtvrtfinále nevydařil start a jela poslední čtvrtá. Po pádu Rakušanky Andrey Limbacherové se Češka posunula na třetí pozici, ale na jednu ze dvou postupových příček už nedosáhla. Další šanci bude mít Zemanová v neděli, kdy se jede druhý závod.

"Myslela jsem si minimálně na malé finále, ale nešlo mi to podle představ. Už v kvalifikaci jsem nejela tak, jako jsem tady jezdila v tréninku," uvedla Zemanová, jež byla v kvalifikaci desátá. "Není tady moc místa na předjíždění. Vlastně až před cílem, ale to jsem nestihla. Trať mi tady ale docela sedí, tak to snad bude lepší zítra," dodala na webu lyžařského svazu.

Vítězství si dnes připsala Švýcarka Fanny Smithová, mezi muži triumfoval Jean-Frédéric Chapuis z Francie. Druhá česká reprezentantka Nikol Kučerová, čerstvá vítězka univerziády, nedokončila po pádu páteční kvalifikační jízdu. Podle posledních informací má v koleně poraněné vazy a menisky a podstupuje další vyšetření. Jiří Čech byl v kvalifikaci poslední třiapadesátý.

SP v akrobatickém lyžování v Tegernsee (Německo) - skikros:
Muži:
1. Chapuis (Fr.)
2. Bohnacker (Něm.)
3. Öhling Norberg (Švéd.)
...v kvalifikaci 53. Čech (ČR)
Průběžné pořadí SP (po 8 z 11 závodů):
1. Chapuis 487
2. Öhling Norberg 477
3. Bohnacker 284
...42. Kraus (ČR) 22
Ženy:
1. Smithová (Švýc.)
2. Baronová (Fr.)
3. Holmlundová (Švéd.)
...11. Zemanová, Kučerová (obě ČR) nedokončila kvalifikaci
Průběžné pořadí SP (po 8 z 11 závodů):
1. Holmlundová 515
2. Smithová 507
3. Baronová 428
...9. Zemanová 220
23. Kučerová 62

Reklama