Hlavní obsah

Sdruženář Portyk je po skoku na MS jedenáctý, vede Rakušan Gruber

Falun

Český sdruženář Tomáš Portyk je po skoku na velkém můstku na lyžařském mistrovství světa ve Falunu jedenáctý, jeho reprezentační kolega Miroslav Dvořák figuruje na dvaadvacáté pozici. Závod, jehož druhou polovinou bude běh na deset kilometrů od 15:15, vede Rakušan Bernhard Gruber.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Tomáš Portyk během závodu ve švédském Falunu

Článek

Portyk skočil 126 metrů a do běhu vystartuje s mankem 38 sekund na nejlepšího skokana. "To je, co jsem chtěl. Jsem rád, že to takhle vyšlo. Doufám, že mi to v běhu sedne, dám do toho všechno," řekl mladý sdruženář.

Dvořák předvedl 125 metrů, ale spokojený nebyl. "Odjezd se nepovedl a skok taky nebyl dobrej. Byl hodně rozjetý dopředu a za hranou mě to vykroutilo. Bylo to rozházenější než ve zkušebním kole. Šlo skočit líp," uznal Dvořák.

Před během má ztrátu 1:01 minuty. "Uvidíme, co se s tím dá dělat. Do minuty, tak to bývalo dobrý. Je to hodně napěchovaný, ale budu se snažit a uvidíme, kam to dám," řekl.

Petr Kutal je dvaačtyřicátý, další z Čechů Lukáš Rypl je předposlední pětačtyřicátý.

Za Gruberem je francouzské duo Jason Lamy-Chapuis a Francois Braud, kteří mají ztrátou pět respektive sedm sekund. Nejdál, na hranici 134 metrů, skočil Japonec Jošito Watabe, ale dostal horší známky od rozhodčích a do odpolední části závodu vyběhne jako čtvrtý.

Reklama

Související témata: