Hlavní obsah

Norské běžkyně na lyžích vyhrály na MS štafetu před Švédkami

Falun

Norské běžkyně na lyžích obhájily na mistrovství světa ve Falunu zlaté medaile ve štafetě na 4x5 kilometrů. Kvarteto Heidi Wengová, Therese Johaugová, Astrid Jacobsenová a Marit Björgenová vyhrálo s náskokem půl minuty před domácími Švédkami. Bronz získalo Finsko. Česká reprezentace v závodu nestartovala.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Norská běžkyně na lyžích Marit Bjoergenová (uprostřed) spolu s Astrid Uhrenholdtovou Jacobsenovou, Therese Johaugovou a Heidi Wengovou oslavuje zlato v závodě štafet na MS ve Falunu.

Článek

Finišmanka Björgenová vybojovala na světových šampionátech už 14. zlatou medaili a vyrovnala rekordní výkon Rusky Jeleny Vjalbeové, která tituly nasbírala v letech 1989 až 1997. Ve Falunu už čtyřiatřicetiletá Norka vyhrála úvodní sprint.

Norky si triumfem vynahradily zklamání z olympijských her v Soči, kde ve stejné sestavě skončily při triumfu Švédska až páté. Oproti předchozímu šampionátu ve Val di Fiemme se tým změnil jen na třetím úseku, kde Jacobsenová vystřídala Kristin Steiraovou.

Švédky zařadily čerstvou mistryni světa na 10 km volně Charlotte Kallaovou na druhý úsek a ve finiši těsně porazily stejně jako v Soči Finsko. Souboj o čtvrté místo vyhrály Američanky před Polskem a Německem.

Mistrovství světa v klasickém lyžování ve Falunu (Švédsko):
Běh na lyžích:
Ženy - štafeta 4x5 km:
1. Norsko (Wengová, Johaugová, Jacobsenová, Björgenová) 49:04,7
2. Švédsko (Bleckurová, Kallaová, Rydqvistová, Nilssonová) -29,2
3. Finsko (Saarinenová, Niskanenová, Roponenová, Pärmäkoskiová) -30,8
4. USA -1:49,9
5. Polsko -1:52,3
6. Německo -1:54,5
7. Rusko -2:39,7
8. Francie -3:08,0
9. Itálie -4:00,9
10. Slovinsko -4:15,8

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články