Hlavní obsah

Jedna setina chyběla. Ledecké těsně unikla medaile

Snowboardistka Ester Ledecká na Světovém poháru v japonské Asakihawě další medaili nezískala, v paralelním slalomu byla čtvrtá. Bronz, který vybojovala v sobotním obřím slalomu, jí dnes unikl o jedinou setinu sekundy.

Foto: archiv Ester Ledecké

Snowboardistka Ester Ledecká.

Článek

"Jsem moc spokojená, protože účast mezi osmičkou nejlepších, zvlášť ve čtyřce, je vždy úspěchem. Člověk nemůže počítat s tím, že bude stále vyhrávat, špička je široká a nesmírně vyrovnaná, což se zde opět projevilo," řekla Ledecká na webu sport-invest.cz.

Úřadující mistryně světa mezi slalomovými brankami dnes vyhrála kvalifikaci a v boji o třetí místo prohrála s Rakušankou Julií Dujmovitsovou, tedy se stejnou soupeřkou jako o den dříve. V obřím slalomu Dujmovitsová porazila devatenáctiletou Češku v semifinálové jízdě.

"Z toho je vidět, jak se tu znovu jezdilo vyrovnaně. Tak těsná prohra prostě k tomu patří a nemohu říct, že bych byla vysloveně zklamaná," komentovala Ledecká prohru o setinu sekundy. "Navíc obě tratě byly srovnatelné, výhoda výběru nehrála roli jako jindy."

Z vítězství se dnes radovala Švýcarka Julie Zoggová a mezi muži dosáhl na double v Japonsku Slovinec Žan Košir.

V hodnocení paralelních disciplín Světového poháru drží Ledecká stále druhou příčku. V pořadí slalomu je třetí. Šanci vylepšit si postavení bude mít ve zbývajících dvou slalomech za týden v Moskvě a 14. března ve Winterbergu.

Ještě před odletem z Japonska absolvuje Ledecká exhibiční závod. "Domácí Tomoka Takeučiová ho pořádá na jiném kopci a slibovala, že si to užijeme. Má startovat přes sto závodníků, bude to určitě výborný závod, i když se nepojede o body do svěťáku," těšila se Ledecká.

SP ve snowboardingu v Asahikawě (Japonsko ) - paralelní slalom:
Muži:
1. Košir (Slovin.)
2. Reiter (USA)
3. Felicetti (It.)
Průběžné pořadí slalomu (po 3 z 5 závodů):
1. Košir 2800
2. Fischnaller (It.) 1580
3. Felicetti 1360.
Průběžné pořadí SP:
1. Košir 5800
2. Fischnaller 2988,5
3. Wild (Rus.) 2969
Ženy:
1. Zoggová (Švýc.)
2. Schöffmannová
3. Dujmovitsová (obě Rak.)
4. Ledecká (ČR)
Průběžné pořadí slalomu (po 3 z 5 závodů):
1. Schöffmannová 1890
2. Zoggová 1750
3. Ledecká 1500.
Průběžné pořadí SP:
1. Kreinerová (Rak.) 3950
2. Ledecká 3550
3. Zoggová 3540

Reklama

Související témata: