Hlavní obsah

Skokan Janda bojuje o lyže

Slovní bitvy u jednacího stolu ještě neskončily, někteří lyžařští reprezentanti nemají uzavřené smlouvy se svými úseky. I Jakub Janda, skokanská hvězda minulé zimy, dvojnásobný medailista z mistrovství světa a vítěz jednoho ze závodů Světového poháru, ještě nemá jasno. "Nechci o tom mluvit," neprozradí nic ze zákulisních jednání.

Foto: Sport.cz

Jakub Janda

Článek

"Mám z toho mizernou náladu," říká jen, ač by si mohl užívat nedávných úspěchů. Vyhrál čtyři díly letní Grand prix i celkově.

Reprezentační smlouvy kromě jiného určují využití reklamních ploch na oblečení a vybavení lyžařů. Obsadit je může úsek logy svých partnerů či přímí sponzoři závodníků.

Podle skokanovy manažerky Renaty Balašové jde o využití ploch na lyžích. "Dřív patřily závodníkům, teď si je nárokuje úsek s tím, že za umístění log svých partnerů za ně závodníkům zaplatí, ale pro Kubu tu je možnost prodat je výhodněji," tvrdí manažerka.

Ostatní skokani už podepsali. Jednání šéfů úseku Škody a Jozífka s Jandou mají pokračovat. Rovněž běžkyně Kateřina Neumannová a úspěšná akrobatka Nikola Sudová stále ještě neuzavřely patřičnou dohodu. "Je to věcí úseků," nehodlá do záležitostí vstupovat předseda svazu Aleš Vaněk.

Reklama