Hlavní obsah

Přivítání s ohňostrojem! Bauer dostal na Božím Daru džbán i dort a rozdal mnoho podpisů

Několik stovek lidí se dnes sešlo při oslavě stříbrné medaile Lukáše Bauera z mistrovství světa ve Falunu na náměstí v Božím Daru, kde běžec na lyžích s rodinou žije. Při hodinu a půl dlouhém přivítání zakončeném ohňostrojem dostal mimo jiné džbán a dort a rozdal mnoho podpisů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Lyžař Lukáš Bauer se na náměstí v Božím Daru na Karlovarsku pochlubil stříbrnou medaili v závodě na 50 kilometrů z MS ve Falunu.

Článek

"Bylo to hrozně moc příjemné. Už po závodu jsem dostal neuvěřitelné množství gratulací a přání a je nádherné, kolik lidí si sem našlo cestu," řekl Bauer ČTK. "Od návratu z Falunu jsem se nezastavil, ale tohle je opravdu čas, který si užívám. Tady znám skoro každého osobně a je to opravdu skvělý," rozplýval se.

Na pódiu dostal od starosty Jana Horníka džbán s logem města a obraz připomínající sníh a led. Bauerovi rodiče zavzpomínali na jeho dětství a s manželkou Kateřinou si přiťukl šampaňským. Od svého dlouholetého manažera Martina Müllera obdržel poukázku na večeři a jemu jako poděkování věnoval stejný typ běžeckých bot, na kterých odjel v neděli stříbrnou padesátku klasicky s hromadným startem.

"Dostal jsem mnoho věcí. Dort, poukazy na regeneraci a taky dres oddílu Slovan Karlovy Vary, kde jsem po začátcích v Ostrově nakoukl do reprezentace. A prý, že až skončím v národním týmu, že mě rádi vezmou zpátky," řekl Bauer.

Nechyběla ani jeho tréninková skupina z německého Oberwiesenthalu a trenér Janko Neuber, s kterým spolupracuje. "Jsem bezproblémový, spolupráce se mnou je úplně skvělá," ujal se Bauer role překladatele a odpovědi v legraci měnil.

Fanoušci, mezi kterými chtělo běžecký idol v chladu zahlédnout hodně dětí, skandovali Bauerovo jméno, děkovali mu a gratulovali. Jedno je ale nejspíš jisté, z vlastních řad Bauer nástupce ve stopě mít nebude. Syn Matyáš má radši fotbal.

Reklama

Související témata: