Hlavní obsah

U-rampa i skoky ke třiceti metrům. Snowjam s Pančochovou nabídne unikátní trať

Praha

Všechny tři disciplíny freestyle snowboardingu spojí v jednu finálový závod SP, který v pátek a sobotu hostí Špindlerův Mlýn.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Snowboardistka Šárka Pančochová na tiskové konferenci před finálovým závodem Světového poháru ve snowboardingu ve Špindlerově Mlýně.

Článek

Na slopestylové trati je totiž zmenšená verze U-rampy, spodní velký skok zase poslouží při večerní exhibici disciplíně Big Air. „Taková trať se moc často nevidí,“ těší se česká hvězda z akce s názvem Audi Snowjam Šárka Pančochová.

Co ji i další osobnosti snowboardingu čeká? „Na začátku jsou dva skoky cornery, pak jeden až dva skoky v rampě, na konci je sněhový val. Následuje sekce zábradlí se streetovou překážkou, dlouhými raily a dole skok,“ popisuje duchovní otec podniku a kouč Pančochové Martin Černík.

Na spodním skoku se bude létat přes 25 metrů. „Dvacet je minimum, aby si nenatloukli, ideál 25 až 30,“ říká Černík.

Některé hvězdy nedorazí

Po závodech se budou předávat křišťálové glóby vítězům SP, akce je navíc součástí profesionální World Snowboard Tour. Přesto úplně všechny hvězdy nedorazí. „Hodně lidí jsem zvala, ale berou sezónu volněji a spíš jezdí v prašanu. I tak tu ale bude spousta dobrých jezdců a kámošů, na které se těším,“ přiznává Pančochová.

V pátek se jede od 10.00 kvalifikace, v sobotu od 10.30 semifinále a od 13.30 finále, přímé přenosy vysílá ČT Sport.

Reklama

Související témata: