Hlavní obsah

Ledecké sezóna? Skvělá a zábavná, hlásí snowboardistka. Nesplněné sny jí ale zůstávají

Praha

Až příští pondělí bude slavit dvacáté narozeniny, může si snowboardistka Ester Ledecká zrekapitulovat zatím nejúspěšnější rok své rozkvétající sportovní kariéry. V rakouském Lachtalu získala titul mistryně v paralelním slalomu, ve Světovém poháru byla celkově třetí.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ester Ledecká po návratu z posledního závodu Světového poháru.

Článek

Jaká to pro vás byla snowboardová sezóna?

Skvělá, zábavná, hrozně jsem si ji užila. Těším se na další, úspěchů bylo hodně, jsem za ně ráda, ale nejdůležitější pro mě je, že jsem si ježdění užila, fakt mě bavilo.

Oslavu narozenin tedy spojíte s připomínkou konce úspěšné sezóny?

Pro mě to ještě takhle brzo konec není, pojedu další závody. Od patnácti let si přeju, aby mi vyšel závod na den, kdy mám narozeniny, snad to vyjde letos.

Jaké máte tedy ještě lyžařské plány?

Dlouho jsem teď na lyžích nestála, tak se těším na přípravu do Rakouska, pak jsou myslím závody ve Slovinsku, měsíc ve Francii a na závěr sezóny jedeme do Norska.

Moc dlouhou letní pauzu mít nebudete…

V květnu je ještě v plánu nějaké testování, ale od konce května tak do konce července je přípravné období, kdy se trénuje fyzička a mohla bych zařadit i plážový volejbal a windsurfing na Lefkadě.

Který moment z letošní snowboardové sezóny vám nejvíc utkvěl v paměti?

Na mistrovství světa asi nikdy nezapomenu, hlavně moment před finále, když jsem čekala na startu, až budu moct jet. Moc jsem si šampionát užila, i další závody.

Změnil vám světový titul život? Pořád máte dostatek motivace?

Já od té doby v Praze strávila snad čtyři dny a v prostředí, kde se pohybuju, se nic nezměnilo. Odmalička trénuju s dědou (hokejista Jan Klapáč), který je mistr světa. Takže pro mě snad byl titul mistryně světa i víc než olympiáda. Ale motivace je, pořád mám spoustu nesplněných snů. Jedním z nich je vyhrát olympiádu a pokud možno vyhrát ji na lyžích, snowboardu, windsurfu i beachvolejbale. (úsměv)

Letos se zdálo, že přednost u vás dostal snowboarding a lyže už zůstaly trochu na druhé koleji.

My na nich před sezónou plánovali mistrovství světa dospělých i juniorské, bohužel se nám nepodařilo uskutečnit přípravné akce. V Norsku zrušili závody, které jsem chtěla jet, pak jsem spadla na hlavu a nemohla jezdit na snowboardu ani lyžích, před snowboardovým mistrovstvím světa jsem se na lyže nedostala… Vyšlo to tak, že jsem nebyla dostatečně připravená, abych tam mohla zajet dobrý výsledek, ale nechci ani jeden sport upřednostnit.

Reklama

Související témata: