Hlavní obsah

S Défagem skončila s lyžováním i Gisinová, oba ze svahu odletěli

Méribel

Sjezdové lyžování dnes při finále Světového poháru v Méribelu zažilo loučení dvou švýcarských hvězd. Po Didieru Défagovi, jenž avizoval odchod do sportovního důchodu už dříve, oznámila konec kariéry rovněž olympijská vítězka ve sjezdu Dominique Gisinová. Oba v Méribelu ze svahu symbolicky odletěli.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Švýcarská lyžařka Dominique Gisinová se v závodech už nepředstaví.

Článek

Sedmatřicetiletý Défago a o osm let mladší Gisinová nasedli po tiskové konferenci do malého letadla a ze svahu odletěli. Užila si to zejména Gisinová, která se vedle lyžování věnovala právě létání a chtěla se stát bojovým pilotem.

"Vždycky jsem říkala: až vyčerpám svůj potenciál, skončím," řekla Gisinová s tím, že v poslední době už hledala motivaci pro trénink hůř než v předchozích letech. Největšího úspěchu v kariéře dosáhla na hrách v Soči, kde vyhrála sjezd, v závodech Světového poháru triumfovala třikrát.

S kariérou se rozloučili Gisinová i Défago shodně 12. místem v dnešním superobřím slalomu. O den dříve byl švýcarský veterán druhý ve sjezdu. Na olympijské zlato dosáhl na hrách ve Vancouveru před pěti lety.

Reklama