Hlavní obsah

Bývalý skokan Nykänen vydržel na svobodě jen pět dní

HELSINKY

Sotva se někdejší finský skokan na lyžích Matti Nykänen ohřál na svobodě, už byl opět zatčen. Finská policie Nykänena uvěznila v neděli poté, co na svobodě od minulé středy pobyl jen několik dnů. Nykänen je podezřelý z násilí proti své ženě. Ta musela být po napadení odvezena do nemocnice, avšak po sešití několika ran mohla být znovu propuštěna domů.

Foto: Olympic.org

Fin Matti Nykänen na snímku z roku 1988 na olympiádě v Calgary, kde získal tři zlaté medaile.

Článek

Trojnásobný olympijský vítěz se násilí dopustil ve chvíli, kdy byl podmíněně propuštěn z výkonu trestu. Loni byl odsouzen k šestadvacetiměsíčnímu vězení za to, že nožem několikrát bodl do zad jistého muže.

Po polovině trestu byl minulý týden za dobré chování podmíněně propuštěn, ale nyní se do cely musí vrátit. Za zranění, které způsobil nožem své manželce, byl přitom Nykänen již v roce 2003 podmíněně odsouzen.

O Nykänenovi natočen i film

Poté, co definitivně odložil skokanské lyže, se Nykänen živil mimo jiné jako striptér a zpěvák. Na stránkách finských novin od té doby figuroval především kvůli svým problémům s alkoholem a různými návykovými tabletami. Sklony k alkoholu mimochodem projevoval již během své sportovní kariéry, ale skandály nikdy nedosáhly takových rozměrů jako později.

O životě kdysi fenomenálního skokana byl nedávno natočen "tragikomický" film, jenž bude mít ve finských kinech premiéru v polovině ledna.

Reklama