Hlavní obsah

Strachová jako šéfová? Jsem moc hodná a měkká, říká o sobě slalomářka

Praha

Zdaleka ještě nechce končit, takové myšlenky slalomářka Šárka Strachová vloni zahnala. Přesto už se trochu připravuje na přechod z lyžařského do civilního života. V Praze si otevřela terapeutické a sportovní centrum s názvem VO2max, které má na povel.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Slalomářka Šárka Strachová.

Článek
Fotogalerie

Sama se označení šéfová brání, příští dvě sezóny bude ještě prioritou lyžování. A když třicetiletou slalomářku forma, s níž se letos vrátila na stupně vítězů ve Světovém poháru i na mistrovství světa, neopustí, třeba si kariéru protáhne až do zimní olympiády v Pchjongčchangu.

„Teprve pak se budu moct centru věnovat naplno, teď si na šéfovou hrát nebudu,“ má jasno.

Pomáhá manžel

Proč tedy s otevřením centra nepočkala? „My o té možnosti s manželem dlouho mluvili. A když se naskytla možnost volných prostorů, nemohli jsme říct, že teď ne, až za dva roky,“ vysvětluje Strachová s tím, že hodně povinností teď padlo na bedra jejího manžela Antonína.

Roli šéfky si ostatně tak trochu zkouší i v lyžování, kde řídí a platí svůj tým. „Ostatní členové jsou vlastně mí zaměstnanci, ale musí se k tomu přistupovat jemně. Třeba Klause (Mayrhofera) musím brát především jako trenéra,“ zdůrazňuje.

„Ale je pravda, že se šéfovou být učím. Zatím jsem moc hodná a měkká, to by v reálném businessu nešlo, určitě můžu někdy po týmu požadovat víc,“ ví Strachová.

Tým je na ní závislý

I kvůli svému týmu se nemůže o budoucnosti na svazích rozhodovat ze dne na den. „Nemůžu to dělat jako třeba Rakušanky, že jim skončí sezóna, odpočinou si a pak řeknou, co dál. Na mém rozhodnutí závisí osudy více lidí, kdybych nepokračovala, musejí si hledat jiné zaměstnání,“ vysvětluje Strachová, proč pokračování kariéry vyhlásila už na přelomu roku.

A tak přípravu na novou sezónu zahájí se stejnou kostrou týmu. „Gary (servisman Stocker) zůstává, ten by se rozkrájel, aby byl materiál co nejlepší. Klaus také, dokáže poradit, a když něco nefunguje, najde cestu, jak to odstranit. Uvažujeme, jestli někoho nepřibereme jako kondičního trenéra. Na fyzioterapii využívám své centrum, Hanka Zajícová se mnou odvedla ohromný kus práce,“ pochvaluje si Strachová.

Služby fyzioterapeutky využívá i v těchto dnech, kdy ji pobolívá tříslo, kvůli čemuž předčasně ukončila testování lyží a nezúčastní se ani mistrovství republiky ve Špindlerově Mlýně.

Reklama