Hlavní obsah

Kdo pověsil lyže na hřebík? Bank asi pojede dál, Kraus ještě váhá

Praha

Dobrá zpráva pro lyžařské příznivce, i v zimě 2015/16 by měli vidět v akci většinu českých es poslední dekády. Slalomářka Šárka Strachová ohlásila ještě minimálně další dvě sezóny s předstihem, k pokračování kariéry směřuje po těžkém pádu na mistrovství světa v Beaver Creeku i Ondřej Bank.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Bank (vlevo) po příletu z mistrovství světa v americkém Beaver Creeku.

Článek

„S bráchou a servisákem se bavíme, co a jak. Směřujeme k tomu, že to zkusím a asi budu ještě lyžovat. Docela mě láká Kitzbühel. Rád bych se na něj připravil a poslal tam fakt dobrou jízdu, i když na to člověk musí být magor. Ale velká výzva to je,“ řekl sjezdař Radiožurnálu.

Zraněním končil sezónu i Tomáš Kraus, jemuž zlomené stehno vyspravil velký šroub. Zdraví bude při rozhodování jednačtyřicetiletého skikrosaře klíčové.

Už chodí bez berlí

„Doma už chodím bez berlí, ale trvá dlouho, než se potvrdí, že se noha správně prokrvuje. Takže nechci nic uspěchat, stačí se rozhodnout v létě,“ líčí. „Zatím se mi po lyžích nestýská, už jsem zkusil jednou vyjet na kole, což mě bavilo a doma je to také dobré,“ usmívá se dvojnásobný mistr světa.

V následujících dnech a týdnech budou svoji lyžařskou budoucnost vedle Lukáše Bauera řešit i jeho reprezentační kolega Aleš Razým a boulařka Nikola Sudová.

Naopak při mistrovství republiky se v těchto dnech loučí se závodními svahy někdejší juniorský mistr světa ve slalomu Filip Trejbal a účastník tří olympiád Martin Vráblík.

Kolik lyžaři vydělali v SP za zimu 2014/2015
Roman Koudelka (skoky)2 870 000 Kč
7. v SP celkově, 4 výhry
Šárka Strachová (slalom)1 750 000 Kč
4. v SP slalomu, 3x na stupních
Ondřej Bank (sjezdy)630 000 Kč
41. v SP celkově, 1x na stupních
Jan Matura (skoky)300 000 Kč
40. v SP celkově, nejvýše 15.
Miroslav Dvořák (sev. kombinace)217 000 Kč
25. v SP celkově, 1x na stupních
Eva Vrabcová-Nývltová (běh)190 000 Kč
19. v SP celkově, 6. na Tour de Ski
Pozn. Částky jsou zaokrouhlené a nezdaněné.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články