Hlavní obsah

Vrabcová řeší, jak dál. Atletiky ani laufů se ale vzdát nechce

Praha

V hlavě se jí honí spousta variant, jakým směrem se v příští sezóně ubírat. Alespoň dva záchytné body ale ve svých plánech nejlepší česká běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nývltová má. „Nějaký lauf bych určitě objet chtěla a přes léto se nevzdám atletiky,“ má jasno.

Foto: Svaz lyžařů ČR

Eva Vrabcová-Nývltová při skiatlonu na MS ve Falunu.

Článek

Devětadvacetiletá Vrabcová-Nývltová se poslední dva roky výrazně prosazovala i mezi českými vytrvalkyněmi, dokonce si vysloužila 17. místo v anketě Atlet roku.

I když olympijská vítězka Kateřina Neumannová naznačila, že běžecký trénink se nemusí slučovat s lyžařským, Vrabcová-Nývltová opouštět silnice a ovály nechce. „Neříkám, že poběžím všechny závody, co vloni, ale nějaké určitě,“ plánuje.

Sedne si s Neumannovou

Právě užší spolupráce s Neumannovou, která Vrabcové-Nývltové radila i při mistrovství světa ve Falunu, je jednou z variant pro příští sezónu. „Ještě nebyl čas, ale hodlám si s Katkou sednout. Domluvíme se, co bychom chtěly, a kdybychom našly společnou řeč, můžeme spolupracovat,“ věří šestá žena letošní Tour de Ski.

V závěru zimy okusila Vrabcová-Nývltová i atmosféru seriálu Ski Classics v dálkových bězích na lyžích v týmu Pioneer Investments.

„Laufy byly těžké, ale pro mě to bylo nádherné završení zimy. Zase jsem našla chuť do lyžování, atmosféra byla uvolněná, po večerech jsme si mohly popovídat… I jsem po posledním závodě říkala manželovi: Marťo, já volno nepotřebuju, jdeme na lyže,“ usmívá se. Nakonec ale volno vyplní výcvikem psa Belly a cestou k moři s rodiči.

Reklama

Související témata: