Hlavní obsah

Samková byla naměkko. Nervozita se změnila v pohádku na snowboardu

Gothics Lodge/Praha

Na snowboardu toho zažila spoustu. Olympijský triumf, pády i ošklivá zranění. Jedny z nejemotivnějších chvílí ale snowboardkrosařka Eva Samková prožila v posledních dnech. V kanadském Gothics Lodge si poprvé v životě užívala nefalšovanou jízdu v prašanu.

Eva Samková v prašanu.Video: Red Bull

 
Článek

Spolu třeba s dalším snowboardkrosařem Michalem Novotným, bývalým juniorským mistrem světa ve slalomu Filipem Trejbalem a zkušeným freeriderem Robinem Kaletou je heliskiing v panenském kanadské přírodě nadchl. Původně se měl za prašanem vypravit i skikrosař Tomáš Kraus, ale po zlomenině stehenní kosti musel plány změnit.

Po příletu měla Samková obavy. „Dojeli jsme na krásné místo bez signálu a odpoledne proběhlo školení o lavinách a bezpečnosti u heliny. Začínám být z toho trochu nervózní, protože už je to fakt doopravdy,“ napsala na svůj blog na webu Red Bullu.

Nejlepší ježdění

Vrtulník dobrodruhy na lyžích a prknech dopravil na vrcholky svahů, které pak sjížděli. Zkoušeli rychlost, fotili se, natáčeli videa. „Po první jízdě ze mě nervozita spadla a užila jsem si to úplně parádně,“ zapsala si Samková do internetového deníčku.

Nejprve přišly za slunečného počasí na řadu menší svahy, pak se pustili i na strmější pisty. „Šlo to pořádně nakouřit. Náš průvodce Luke je střelec, který nám vždycky ujel, a mohli jsme jet v klidu, co jsme chtěli. Jeden z nejlepších jezdících dnů, co jsem zažila! Celý den jsem se musela smát jako dítě,“ nadšeně líčila Samková, která letošní sezónu ukončila předčasně po X-Games.

Po posledním dnu ježdění pokračovaly euforické zápisky. „Celý výlet do Kanady je jedna velká pohádka! Podle mě máme neskutečný štěstí v tom, jak to všechno vychází. Dva dny azurko nahoře a teď dva dny po pás v prašanu v lese. Nejlepší ježdění ever! Jsem úplně naměkko z toho, jak se máme skvěle a jak super parta tu je,“ neskrývala olympijská šampiónka.

Reklama

Související témata: