Hlavní obsah

Sekeráše urazila absence v nominaci mistrů světa

BRATISLAVA

Slovenský hokejový reprezentant a obránce zámořského týmu Minnesota Wild Ľubomír Sekeráš se cítí dotčen skutečností, že jej trenér František Hossa nepozval na letošní šampionát do Finska, kde bude výběr našich východních sousedů obhajovat zlato. "Beru to jako urážku," prohlásil ve čtvrtečním vydání slovenského deníku Pravda.

Foto: Internet

Slováci budou ve Finsku obhajovat zlato. Obránce Ľubomír Sekeráš u toho však bude chybět.

Článek

"Od počátku mi bylo řečeno, že na mistrovství světa pojedu. Celý rok jsme byli v kontaktu. Byl to pro mně šok, když jsem se dověděl, že mně nepotřebují. Těšil jsem se a připravoval. To, co mi udělali, beru jako urážku," řekl mistr světa. "Možná neumím bruslit, špatně se obracím... Nechci však být ticho jako všichni, protože je to již tradice ve slovenské reprezentaci, že se křivdí hráčům a nikdo se neozve. Pokud se to nahoře nevyčistí, náš hokej nebude nikdy dobrý," mínil hráč rozhořčeně.

Podle čtyřiatřicetiletého beka, který se zámořským týmem postoupil do dalších bojů o Stanleyův pohár, nemůže být důvodem vyřazení z reprezentace tvrzení, že neodehrál v NHL dostatek zápasů. "Protrpěl jsem si těžkosti v klubu, hokej hrát umím, hraji v základní sestavě. Vydržel jsem nejhorší období v životě. Trápí mě, že se mnou takhle zametli. Neumím si to vysvětlit," dodal Sekeráš.

Demitra má zlomený prst

Slovenská reprezentace získala před začátkem MS definitivně další dvě posily. K výpravě úřadujících šampionů, kteří se přesunuli ze Švédska do Helsinek, se ještě ve čtvrtek připojí útočník Bostonu Jozef Stümpel a v pátek jej bude následovat brankář Ján Lašák, jenž působil na farmě Nashvillu.

Po středeční generálce v Göteborgu naopak tým opustili dva hráči. Domů se ještě dnes večer vrátí obránce Anaheimu Peter Podhradský a vítkovický útočník Stanislav Gron. "Trenér Hossa bude po příletu do Helsinek ještě řešit příchod Róberta Švehly a spojí s Peterem Bondrou ohledně jeho zdravotního stavu," oznámil mluvčí Slovenského svazu ledního hokeje František Morvay.

O počtu volných míst na soupisce mužstva, kterou musí trenér Slovenska předložit direktoriátu šampionátu, se rozhodne dnes večer. Jisté je, že Hossa nemůže počítat s útočníkem St. Louis Pavlem Demitrou, který má zlomený prst.

Reklama

Související témata: