Hlavní obsah

Dvořák potřetí vyhrál anketu o nejlepšího sdruženáře

Praha

Miroslav Dvořák se stal potřetí za sebou vítězem ankety o nejlepšího českého závodníka v severské kombinaci. Osmadvacetiletý sdruženář Dukly Liberec tak potvrdil své dominantní postavení mezi domácími reprezentanty. Anketu vyhlašuje od roku 2009 úsek severské kombinace Svazu lyžařů ČR.

Foto: Svaz lyžařů České republiky

Sdruženář Miroslav Dvořák při skoku.

Článek

Dvořák skončil třetí hned v premiéře uplynulé sezóny Světového poháru ve finské Ruce, v Lillehammeru i počátkem roku v Chaux Neuve ještě atakoval elitní desítku. Pak jej potkal propad formy, z něhož se nedostal ani na světovém šampionátu ve Falunu.

"Začátek sezóny byl opravdu výborný, ale v Seefeldu jsem onemocněl. Možná jsem po nemoci moc pospíchal a lepší by bylo ještě tři dny počkat. Skokansky to nebylo špatné, ale běžecky jsem se necítil úplně v pohodě, odcházela mi kondice," uvedl Dvořák v tiskové zprávě.

To přičetl i tomu, že v létě dříve naběhal 4200 kilometrů a tentokrát jen 3100. "Přitom ve svěťáku je v současné době nutné mít slušný skok a excelentní běh, zatímco já měl sice slušné skoky, ale pouze dobrý běh," řekl Dvořák.

Nejlepším juniorem se stal Tomáš Portyk, který skončil mezi muži druhý za Dvořákem. Mezi trenéry uspěl Marek Šablatura, jenž vedl tým pro Kontinentální pohár i tým na EYOWF do 17 let a na nejvyšší příčce vystřídal svého otce Luďka.

Pořadí určily tradičně hlasy závodníků, trenérů, funkcionářů, lyžařských expertů a novinářů. V prvních dvou ročnících zvítězil mezi závodníky Pavel Churavý, ve třetím a čtvrtém Tomáš Slavík, od té doby je jedničkou Dvořák.

Anketa o nejlepšího závodníka v severské kombinaci České republiky v sezóně 2014/15:
Muži:
1. Dvořák (Dukla Liberec) 138 b.
2. Portyk (LSK Lomnice nad Popelkou) 104
3. Kutal (Dukla Liberec) 29.
Junioři/dorostenci:
1. Portyk (LSK Lomnice nad Popelkou) 123
2. Pažout (Dukla Liberec) 74
3. Zemek (JKL Desná) 29.
Trenéři:
1. Marek Šablatura (trenér pro Kontinentální pohár a EYOWF) 76
2. Šmíd (asistent trenéra mužů ČR) 58
3. Rygl (trenér mužů ČR) 57.

Reklama