Hlavní obsah

Rakouská sjezdařka Hospová ukončila v 31 letech kariéru

Rakouská sjezdařka Nicole Hospová ukončila v 31 letech kariéru. Všestranná lyžařka, která má ve sbírce devět medailí z mistrovství světa a tři z olympijských her, závodila ve Světovém poháru navzdory několika vážným zraněním 14 let, do příští sezóny už ale nezasáhne. Své rozhodnutí dnes oznámila v restauraci na vrcholu Zugspitze ve výšce 2962 metrů.

Foto: Profimedia.cz

Rakouská lyžařka Nicole Hospová

Článek

Hospová zažila nejlepší sezonu kariéry v roce 2007, kdy vybojovala v Aare titul mistryně světa v obřím slalomu. Navíc přidala bronz ve sjezdu, ovládla celkové pořadí Světového poháru a získala i malý glóbus za obří slalom.

Na letošním mistrovství světa rozšířila svou bilanci o zlato ze soutěže družstev, v níž obhájila titul z roku 2013, a stříbro z kombinace, kterým navázala na druhé místo z roku 2003. Další stříbro má z týmové soutěže z roku 2005, ještě má dva bronzy ze slalomu 2003 a super-G 2013.

Na olympijských hrách Hospová na nejvyšším stupínku nikdy nestála. V Turíně v roce 2006 byla druhá ve slalomu, o hry ve Vancouveru přišla po vážném zranění kolena z října 2009. Vloni v Soči získala stříbro za kombinaci a bronz za super-G.

Reklama