Hlavní obsah

V Novém Městě už děla chrlí sníh pro Světový pohár

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Na plný výkon už při současném mrazivém počasí pracují v Novém Městě na Moravě sněhová děla, která chystají zásobu technického sněhu pro závody Světového poháru v běhu na lyžích. Ty se na Českomoravské vysočině uskuteční v závěru prosince.

Foto: PRÁVO/Vladislav Prouza

Ilustrační foto

Článek

Tři děla vyrábějí technický sníh do zásobníků, jedno pokrývá lyžařský stadion a zbývající čtyři připravují sjezdovku na Harusáku. "K těmto osmi dělům ještě přidáme jedno, které vypomůže zásobníkům pro Světový pohár. Na sedm a půl kilometru dlouho trať budeme potřebovat zhruba dvacet tisíc kubíků sněhu," řekl předseda organizačního výboru Zlaté lyže Petr Honzl.

Přes noc bylo v Novém Městě na Moravě až minus jedenáct stupňů Celsia. "Děla budou v provozu do doby, pokud to počasí dovolí a neoteplí se. Máme k dispozici novou čerpací stanici, na kterou jsou letos poprvé už napojeny i chladící věže vody," poznamenal Honzl.

Světový pohár v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě se pojede v nezvyklém termínu. V pátek 30. prosince odpoledne se uskuteční závody mužů a žen ve sprintu, na Silvestra dopoledne poběží ženy závod na deset kilometrů a muži na 15 kilometrů volnou technikou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články