Hlavní obsah

Čeští lyžaři v Chile jsou po zemětřesení v pořádku

El Colorado

Čeští sjezdaři na soustředění v Chile jsou po středečním večerním zemětřesení v pořádku. Podle lyžařské federace FIS silné otřesy vyděsily mezinárodní výpravy, ale epicentrum bylo zhruba 250 km od oblastí, kde se řada reprezentací připravuje na novou sezonu Světového poháru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ester Ledecká.

Článek

Z českých lyžařů jsou v Chile Ondřej Bank či Ester Ledecká, která na svém webu uvedla, že česká výprava přestála zemětřesení bez újmy.

Chile zasáhlo zemětřesení o síle 8,3 stupně, které si vyžádalo pět obětí a kvůli hrozbě přívalových vln cunami vyhnalo z domovů na milion lidí. Otřesy pocítili i sportovci v horách. Členy české výpravy vyhnaly na chvíli z chaty.

"Jsme všichni v pořádku. Naštěstí to tady v horách nebylo takové drama, jen jsme několikrát v noci raději vyběhli z baráku ven, když jsme to ucítili," napsal ČTK z Chile trenér Tomáš Bank.

Ledecká září v závodech Jihoamerického poháru v konkurenci chilských, argentinských, britské či kanadské závodnice. Vyhrála všech šest, do nichž nastoupila. Po dvou sjezdech ovládla i oba superobří slalomy a také obě superkombinace. "Když jsem dojela druhé super-G, tak mi soupeřky v cíli tleskaly, což bylo zvláštní a současně krásné," řekla.

Reklama

Související témata: