Hlavní obsah

Sdruženáře čeká domácí šampionát v letní severské kombinaci

Liberec

Domácí špička se s letní sezónou v severské kombinaci rozloučí v pondělí 28. září, kdy se v Liberci koná mistrovství republiky. Čeští reprezentanti se ho zúčastní krátce po návratu ze skokanské přípravy v rakouských střediscích Tschagguns a Stamms.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sdruženář Tomáš Portyk

Článek

„Na startu by měli být všichni reprezentanti. Tomáš Portyk prodělal v minulých dnech rýmu a Miroslav Dvořák stále ještě není úplně v pořádku po zdravotní indispozici v Letní Grand Prix a čekají ho ještě další vyšetření, ale oba nastoupí. V Rakousku jsme měli výborné podmínky ke skokanské přípravě a každý závodník zvládl na můstcích kolem pětatřiceti skoků. Společně s námi se tam připravovali také Japonci, tak jsme měli možnost srovnání a naši kluci na tom nebyli špatně," říká reprezentační trenér Vladimír Šmíd.

Individuální závod Gundersen HS134/10 km v Liberci se tradičně uskuteční v areálech na Ještědu a ve Vesci. Skáče se na můstku s umělou hmotou, běžeckou část absolvují sdruženáři na kolečkových lžích, které si krátce před startem vylosují. O tituly budou usilovat nejlepší senioři, junioři i dorostenci.

Na můstku HS134 se objeví společně s elitními českými skokany, které zde také čeká národní šampionát. Loňský titul obhajuje Miroslav Dvořák, jenž těsně zdolal Tomáše Portyka, třetí skončil Lukáš Daněk - dnes už všichni závodníci Dukly Liberec.

Pondělní program mistrovství ČR, které je současně 4. ročníkem Friendly Cupu, začíná na Ještědu v 8:30. Nejprve je na programu oficiální trénink, po něm zkušební kolo a poté soutěžní kolo. Běh ve Vesci odstartuje v 16:00.

Reklama