Hlavní obsah

Miller je otrávený z lyžování, uvažuje o konci kariéry

BEAVER CREEK

Je mu teprve osmadvacet a hlavou se mu honí myšlenky na ukončení kariéry. Americký sjezdař Bode Miller, úřadující vítěz Světového poháru a mistr světa ve sjezdu a superobřím slalomu není spokojený s dopingovými pravidly, je zklamaný z komercionalizace sportu a závazky, které musí jako sportovní hvězda plnit, ho unavují. Navíc v této sezóně jen těžko hledá motivaci.

Foto: ČTK

Američan Bode Miller

Článek

"Zatím nemám pocit, že jsem s lyžováním skončil, ale rozhodně se na odchod připravuji," řekl Miller, jehož prý momentální rozmrzelost odvádí od sportu, který celý život miloval. "Vloni jsem byl odhodlaný odejít. Můj život je cennější, než abych ho promarňoval na věcech, z nichž nemám radost," dodal.

Podle stříbrného medailisty z olympijského závodu v obřím slalomu v Salt Lake City by se měl sport vrátit zpátky ke kořenům, kde obchody a reklama neměly místo. "Bylo to o zažívání náročných situací, budování přátelství a lidských charakterech. Šlo o to stát se lidmi, jakými bychom všichni chtěli být. Teď to je jenom o penězích," dodal.

Pro Millera nezačala tato sezóna šťastně. Začátkem října havaroval jeho bratr na motocyklu a upadl do kómatu. Krátce poté Američan pobouřil lyžařské funkcionáře prohlášením, že jsou dopingová pravidla pokrytecká a neúčinná. Podle Millera by měla být liberálnější, sjezdařům by například povolil užívat prostředky jako například EPO. Od svého vystoupení je pod přísným dohledem antidopingových komisařů a nedávno si postěžoval, že ho kontrolují častěji než ostatní.

V úvodním obřím slalomu v Söldenu obsadil Miller druhé místo, ve víkendových rychlostních závodech v Lake Louise ale neuspěl. Ve sjezdu skončil dvaadvacátý, v superobřím slalomu byl osmnáctý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články